A magyar kormány nem kér az Európai Ügyészségből, mert a korrupció nálunk szuverenitási kérdés

Varga Judit elmagyarázta, miért jó minden úgy, ahogy van.

Tiborcz István, Orbán Ráhel férje és Orbán Viktor miniszterelnök pálinkáznak 2013 decemberében.
Tiborcz István, Orbán Ráhel férje és Orbán Viktor miniszterelnök pálinkáznak 2013 decemberében. Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A kormány úgy döntött, hogy nem vesz részt az Európai Ügyészség létrehozásában és a megerősített együttműködésben sem – közölte Varga Judit igazságügyi miniszter kedden a Facebook-oldalán.

❗️Lássunk tisztán Európai Ügyészség témában❗️⚖️ Mielőtt még a magyar ellenzék és a vele egy tőről fakadó civil…

Posted by Varga Judit on Tuesday, June 1, 2021

Varga azt magyarázta az orbáni korrupcióra trenírozott követőinek, hogy szerinte ez szuverenitási kérdés, mert Brüsszel az Európai Ügyészség felállításával csak még több hatalmat akar magának a tagállamok kárára!

A miniszter szerint ráadásul az ügyészséget létrehozó dokumentum nem felel meg olyan alapvető, elvi szintű és szakmai elvárásoknak, mint a nemzeti önrendelkezés és az alkotmányos berendezkedés teljes tiszteletben tartása.

A magyar kormány egyelőre megfigyelőként, érdeklődve követi, hová vezet az Európai Ügyészség működése – írta Varga, aki úgy fogalmazott: „nagy fájdalom lenne az integrációnak, ha csak egy újabb, tagállamokat vegzáló, nemzetek feletti zsarolóeszköz jönne létre.”

A miniszter arról is mesélt, hogy a korrupcióval szembeni fellépés rendkívül fontos mind európai, mind nemzeti szinten, azonban – mint írta – nem biztos, hogy a megoldás újabb és újabb intézmények létrehozatalában van. Véleménye szerint

léteznek más keretek, amelyeken belül megfelelően fel lehet lépni a korrupció ellen – nem röhögte el magát.

Kapcsolódó hírek