Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Megszüntették Bige László házi őrizetét

Bige László vállalkozó a Partizán műsorában.
Bige László vállalkozó a Partizán műsorában.

Megszüntette Bige László házi őrizetét a Nyíregyházi Törvényszék – közölte a vállalkozó tulajdonában álló Nitrogénművek Zrt. csütörtökön.

A valakinek nagyon útjában lévő milliárdost vesztegetéssel és más bűncselekményekkel gyanúsítja az ügyészség, bűnügyi felügyeletét december 17-én rendelte el a Nyíregyházi Járásbíróság.

A gyanú szerint Bige László egy mezőgazdasági termékeket előállító cég elnök-vezérigazgatójaként 2011 és 2018 között mintegy kétmilliárd forint kárt okozott saját cégének azzal, hogy arra utasította alkalmazottjait, a társaság termékeit valótlan okokra hivatkozva selejtesnek minősítsék és emiatt alacsonyabb áron értékesítsék a kereskedőknek.

A Nitrogénművek Zrt. közleményében azt írta, a védelem március 11-én indítványt nyújtott be a kényszerintézkedés megszüntetésére, és a Nyíregyházi Járásbíróság március 24-én megszüntette a vállalkozó bűnügyi felügyeletét.

Az elsőfokú határozat ellen előbb fellebbezést jelentett be az ügyészség, majd a kényszerintézkedés határidejének meghosszabbítására tett indítványt, ezt azonban a járásbíróság elutasította. Az ismételt ügyészi fellebbezést megvizsgálva a Nyíregyházi Törvényszék helybenhagyta a járásbíróság döntéseit.

A cég közleményében hangsúlyozták, hogy Bige László április 28-ától a törvényszék jogerős döntése alapján semmilyen kényszerintézkedés hatálya alatt nem áll.

„A társaság továbbra is teljes mértékben megbízik az igazságszolgáltatás döntéseiben és minden jogi eszközzel megvédi magát a Bige Lászlót és a társaságot érintő igazságtalan intézkedésekkel szemben. A döntés eredményeként Bige László semmilyen tekintetben nincs korlátozva abban, hogy kiemelkedő üzleti tevékenységét a továbbiakban eredményesen folytathassa” – írták.