Oroszok írhatták a magyar kormány oltásos táblázatát

Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Vlagyimir Putyin orosz elnököt a Karmelita kolostorban 2019. október 30-án.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Vlagyimir Putyin orosz elnököt a Karmelita kolostorban 2019. október 30-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benkő Vivien Cher

Már április 23-án látható volt az orosz Szputnyik V vakcina Twitter-oldalán egy olyasmi táblázat, mint amilyennel napokkal később a magyar kormány kezdte bizonygatni, hogy a keleti oltóanyagok milyen szuperek, bezzeg a nyugatiak meg nem annyira – vette észre a Telex.

Az eddig is világos volt, hogy Orbán folyamatosan azon dolgozik, hogy Magyarországot Putyin bábállamává tegye, itt azonban most nem egyértelmű, hogy a hazai bürokraták túlbuzgó „inspirálódásáról” van szó, vagy kifejezetten az oroszok küldték a kész táblázatot, hogy ebből kell dolgozni.

A Telex megjegyzi, a Szputnyik Twitter-oldalán tizenhárom ország (köztük India, az Egyesült Államok, Ausztria, Olaszország, Németország, Franciaország és Oroszország) adatai alapján közölték, hogy a Pfizer-vakcinával történő oltás után lényegesen több halálesetet regisztráltak, mint az AstraZeneca-vakcina esetében. Még azt is hozzátették, hogy az mRNS-alapú vakcináról van szó, mintha ezt próbálnák hitelteleníteni. A táblázatban mellékesen az Szputnyik V jött ki a legjobban,

amivel a 13 vizsgált ország egy részében egyáltalán nem is oltanak.

Emlékezetese, hasonló elv mentén, torzított képet adó adatokkal született meg a kormány által vasárnap ismertetett táblázat, ami azt hivatott igazolni, hogy a két keleti vakcina biztonságosabb, mint a nyugatiak.

A baloldali politikai erők többféle módon folytatják oltásellenes kampányukat. Ennek egyik formája az, hogy kétségbe…

Posted by Magyarország Kormánya on Sunday, April 25, 2021

Hogy az Orbánéknak miért fontosabb az orosz vakcina dicsőítése, akár még nyilvánvaló ferdítések, hazudozások árán is, mint a magyar emberek hiteles tájékoztatása, az nem világos.

Kapcsolódó hírek