Közlekedés

Káosz a záhonyi határra vezető főúton, közleményt adott ki a rendőrség

Bűnügy

Megölte ismerősét egy 30 éves férfi Budapesten

Időjárás

Akár 20 centi hó is hullhat a folytatásban, itt a pontos térkép

Mégis előrébb veszik a papokat az oltási sorrendben

Gulyás Gergely szerint még így is „szerények voltak” az egyházi vezetők.

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nyilatkozik a közmédiának Zánkán 2021. április 16-án. Mellette Balog Zoltán református püspök (b). A miniszter bejelentette, hogy a történelmi keresztény egyházak kérésének megfelelően a papok, lelkészek is megkapják a koronavírus elleni oltást, mivel kiemelkedő szerepet játszanak ebben a nehéz időszakban.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nyilatkozik a közmédiának Zánkán 2021. április 16-án. Mellette Balog Zoltán református püspök (b). A miniszter bejelentette, hogy a történelmi keresztény egyházak kérésének megfelelően a papok, lelkészek is megkapják a koronavírus elleni oltást, mivel kiemelkedő szerepet játszanak ebben a nehéz időszakban. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A történelmi keresztény egyházak kérésének megfelelően a papok, lelkészek is megkapják a koronavírus elleni oltást, mivel állítólag „kiemelkedő szerepet játszanak ebben a nehéz időszakban”.

Ez azt jelenti, hogy mégis előrébb veszik őket a sorban, pedig az Emberi Erőforrások Minisztériuma húsvét vasárnapján még azt közölte, hogy nem kivételeznek az egyházakkal.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatón elmondta, Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke, Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke és Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke fordult a kormányhoz azzal a kéréssel, hogy

mivel a lelkipásztorok fontos tevékenységet végeznek, többek között kórházakban látnak el feladatokat, iskolákban oktatnak és temetési szertartásokat végeznek a járvány idején is, ezért részesüljenek ők is oltásban.

A miniszter jelezte: azokat a papokat, akik hitoktatói tevékenységet végeznek, a pedagógusokkal együtt már beoltották.

Gulyás Gergely úgy fogalmazott,

„szerények voltak” az egyházi vezetők a kérés időbeliségét illetően, hiszen már több mint 3 millió ember megkapta az oltást.

Balog Zoltán azt mondta, hogy a járvány súlyos mentális problémákat okoz az emberek életében, ezért a lelki támogatás különösen fontos. A püspök arra biztatott mindenkit, hogy keresse a lelki vezetőket, akik segítséget tudnak nyújtani a negatív hatások legyőzésében.

Ezek is érdekelhetnek

Itt a kormány friss bejelentése

Gulyás Gergely a reptér megvételéről: „a polgárok azt fogják érzékelni, hogy több turista látogat Magyarországra”

Százból csak 6 fiatal dolgozna még 2033-ban is Magyarországon

Gulyás Gergely: továbbra is Gyurcsány Ferenc a főnök

Itt van, mit jelentettek be a mai Kormányinfón

Fidesz: Gyurcsányék háborúba sodornák az országot, elajándékoznák fegyvereinket!