Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Levélben kérik az egyházak, hogy a lelkészeket is vegyék előre az oltási tervben

Azzal indokolnak, hogy ha „méltányos a tanárok oltása”, akkor nekik is soron kívül jár a vakcina.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek és Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Zsinata lelkészi elnöke, dunamelléki püspök (középen, b-j) érkezik az ökumenikus imahét megnyitójára Budapesten, a Kálvin téri református templomban 2020. január 19-én.
Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek és Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Zsinata lelkészi elnöke, dunamelléki püspök (középen, b-j) érkezik az ökumenikus imahét megnyitójára Budapesten, a Kálvin téri református templomban 2020. január 19-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Most, hogy végül a mindenféle leprásoknak kikiáltott pedagógusoknak is nagy kegyesen megengedte a kormány, hogy beoltathassák magukat, a mégoly hasznos, létfontosságú munkát végző egyházi Hókuszpókok is felbátorodtak, és Pintér Sándor belügyminiszterhez fordultak, hogy „a pedagógusokhoz hasonlóan” a lelkészeket is vegyék előre az oltási tervben.

Ezt Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke kotyogta el húsvét alkalmából az MTI-nek. Arról beszélt, a templomok zárva vannak ugyan, de a lelkészek folyamatosan végzik szolgálatukat:

„Szeretném, ha megértené a társadalom, hogy a lelkészeink heroikus munkát végeznek, és ahogy az orvosoknak, ápolóknak, rendőröknek, katonáknak és pékeknek, úgy nekik is kijár dicséret.”

Ugyanúgy az életüket kockáztatják, amikor elmennek a betegekhez vagy amikor temetnek. Éppen ezért a katolikus, a református és az evangélikus egyház levélben kérte Pintér Sándor belügyminisztert, hogy a pedagógusokhoz hasonlóan a lelkészeket is vegyék előre az oltási tervben – mondta, hozzátéve, hogy

természetesen nemcsak a három nagy keresztény felekezet, hanem valamennyi egyház lelkészeinek oltását kérik.

„Veszélyeztetett hivatás a lelkészeké”, és „egy éven keresztül semmilyen privilégiumot nem kért az egyház a papjainak, most azonban úgy gondoltuk”, hogy amennyire méltányos a tanárok oltása, ugyanannyira indokolt a lelkészek védettségének biztosítása is, hogy végezhessék a szolgálatot, amelyre olyan nagy szüksége van a társadalomnak – magyarázta a püspök.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz