Belföld

Orbán a Facebookon hajrá magyarokozik, miközben Budapesten a lemondásáért tüntetnek

Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

Baleset

Közleményt adtak ki a mentők és az autósport szövetség is a rallybalesetről

Kásler: Akkor kapnak a tanárok oltást, amikor sorra kerülnek

RövidenRöviden
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 16-án.
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 16-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az emberi erőforrások miniszterét kérdezte a jobbikos Csányi Tamás ma a Parlamentben, aki szerint az egész oktatási rendszert a mélyvízbe lökte a kormányzat tavaly a digitális oktatásra való átállással, és egy hete az újabb bezáráskor sem adott semmilyen segítséget a pedagógusoknak, szülőknek, diákoknak.

Azt kérdezte: mennyibe került a szerinte nem működő KRÉTA-rendszer megvásárlása, fenntartása? Arra is rákérdezett: a szünet alatt beoltják-e az ezt kérő tanárokat? A szülőket segítik-e pótszabadsággal az online oktatás idejére?

Kásler Miklós minisztere azt felelte: az egész rendszer egyetlen hétvége alatt átállt a digitális oktatási módra, ami a magyar pedagógusi kar rendkívüli teljesítménye.

Az európai átlag felett áll rendelkezésre az internet elérhetőség, a pedagógusok több mint 60 százaléka pedig úgy értékeli, hogy megfelelően tudja használni a rendszert – állította. Azt is mondta,

a tanárok majd ugyanúgy megkapják az oltást, mint minden más magyar állampolgár, életkoruknak és egészségi állapotuknak megfelelően.

Miután Kásler mellébeszélésére reagálva Csányi újra megkérdezte, hogy mennyibe került a KRÉTA, Kásler válaszában arról magyarázott:

„a hangoskodás, agresszivitás, az ismeretek hiánya nem pótolja az érveket, a hozzászólásának a tartalmát. A járványügyi szakemberek, virológusok és klinikusok krémje olyanokon vitatkozik, amikről most önök véleményeket mondanak. Honnan van önökben bátorság, hogy olyan kérdésekben, amikben semmi tudásuk nincs, és emberi életekről szól, véleményt mondanak? Gondolkodjon el ezen.”

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Feljelentik Orbánékat, amiért a COVID alatt valakik eltüntettek 300 milliárd forintot a lélegeztetőgépek ürügyén

Ismét berobbanhat a Covid Magyarországon, százezrek fordulnak orvoshoz légúti panaszokkal

Enyhén növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter