Kásler: Akkor kapnak a tanárok oltást, amikor sorra kerülnek

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 16-án.
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 16-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az emberi erőforrások miniszterét kérdezte a jobbikos Csányi Tamás ma a Parlamentben, aki szerint az egész oktatási rendszert a mélyvízbe lökte a kormányzat tavaly a digitális oktatásra való átállással, és egy hete az újabb bezáráskor sem adott semmilyen segítséget a pedagógusoknak, szülőknek, diákoknak.

Azt kérdezte: mennyibe került a szerinte nem működő KRÉTA-rendszer megvásárlása, fenntartása? Arra is rákérdezett: a szünet alatt beoltják-e az ezt kérő tanárokat? A szülőket segítik-e pótszabadsággal az online oktatás idejére?

Kásler Miklós minisztere azt felelte: az egész rendszer egyetlen hétvége alatt átállt a digitális oktatási módra, ami a magyar pedagógusi kar rendkívüli teljesítménye.

Az európai átlag felett áll rendelkezésre az internet elérhetőség, a pedagógusok több mint 60 százaléka pedig úgy értékeli, hogy megfelelően tudja használni a rendszert – állította. Azt is mondta,

a tanárok majd ugyanúgy megkapják az oltást, mint minden más magyar állampolgár, életkoruknak és egészségi állapotuknak megfelelően.

Miután Kásler mellébeszélésére reagálva Csányi újra megkérdezte, hogy mennyibe került a KRÉTA, Kásler válaszában arról magyarázott:

„a hangoskodás, agresszivitás, az ismeretek hiánya nem pótolja az érveket, a hozzászólásának a tartalmát. A járványügyi szakemberek, virológusok és klinikusok krémje olyanokon vitatkozik, amikről most önök véleményeket mondanak. Honnan van önökben bátorság, hogy olyan kérdésekben, amikben semmi tudásuk nincs, és emberi életekről szól, véleményt mondanak? Gondolkodjon el ezen.”

Kapcsolódó hírek