Dunaferr-ügy: a következő alkalommal már 600-800 fővel próbálják elfoglalni a gyárat

Dunaferr-ügy: a következő alkalommal már 600-800 fővel próbálják elfoglalni a gyárat
Fotó: Végh Zoltán/Dunaujvaros.com

Körülbelül ötven, biztonságinak tűnő személy próbált bejutni a dunaújvárosi vasgyárba péntek este, de a rendőrök ezt megakadályozták – számoltunk be róla korábban.

Az ISD Dunaferr Zrt. közleménye szerint a gyárat az ukrán kisebbségi tulajdonos, Tatjana Taruta és köreinek képviseletében akarta elfoglalni egy bizonyos Mikó István és „kopaszokból álló zsoldos csapata”.

Mikó a kisebbségi-tulaj Steelhold Limited meghatalmazott képviselőjeként közleményben reagált, melyet a 24.hu idéz:

„Ismételten megpróbáljuk megakadályozni az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. 99,64%-os tulajdonosának és a társaság több ezer munkavállalójának érdekében, hogy a társaságot felszámoltassák, a vagyon eltulajdonítását tovább leplezzék, a beszállítói és köztartozásokat kifizetetlenül hátrahagyják.”

Azt állítja, „sem ukrán, sem orosz vita nincs sehol”, ő maga is magyar állampolgár, és a magyar munkavállalók illetve beszállítók érdekeit tartja szem előtt. Mikó szerint

elképzelhetetlen az a helyzet, hogy a magyar adófizetők fizessék meg 100 milliárdos nagyságrendben az ISD Dunaferr Zrt. volt vezetői által okozott károkat.

Úgy véli, az ISD Dunaferr Zrt. többségi tulajdonosa próbálja megmenti a társaságot, de „láthatóan ez Dunaújvárosban valakinek semmiképpen sem az érdeke”.

Mikó István az Indexnek arról is beszélt, hogy a tegnapi akcióban összesen 500 fő volt jelen különböző biztonsági cégektől, és a következő alkalommal már 600-800 emberrel érkeznek.

Kapcsolódó hírek