Biztonsági őrök akartak bejutni a Dunaferrhez, nagy erőkkel vonultak ki a rendőrök

A cég szerint „zsoldoscsapattal akarta elfoglalni a gyárat az ukrán kisebbségi tulajdonosi kör”.

Biztonsági őrök akartak bejutni a Dunaferrhez, nagy erőkkel vonultak ki a rendőrök
Fotó: Dunaujvaros.com/olvasó

Rendőrautók nyüzsögtek péntek este Dunaújváros bel- és külvárosában, miután riasztást kaptak arról, hogy biztonsági embernek tűnő alakok egy csoportja be akar jutni a Dunai Vasmű területére.

Pintér Tamás, Dunaújváros jobbikos polgármestere a Telexnek arról számolt be, hogy körülbelül ötven rendőr volt készültségben a vasműnél, ahová egy ötven fős biztonságiakból álló csoport igyekezett. Végül a rendőrök visszafordították a csoportot. A polgármester úgy tudja, Budapestről is érkeztek „biztonságiak” a városba. Néhányan a rendőri akció ellenére eljutottak a Dunaferrig, de bemenni nem tudtak.

Pintér a Facebook-oldalán azt írta, a történtek ellenére a vasgyár esti műszakváltása rendben zajlott, a rendőrség továbbra is biztosítja a rendet Dunaújváros utcáin.

ℹ️ Egy körülbelül 100 fős, security-kabátos csoport kívánt bemenni a Dunaferr területére péntek este. A rendőrség…

Posted by Pintér Tamás on Friday, April 16, 2021

A rendőrség az esettel kapcsolatban az alábbi közleményt adta ki:

„2021. április 16-án este információ merült fel arra vonatkozólag, hogy Dunaújvárosban többen jogellenes magatartásra készülnek, ezért igazoltattak és járműveket ellenőriztek. Egy esetben közbiztonságra különösen veszélyes eszköz miatt intézkedtek is, de nem követett el senki bűncselekményt. Dunaújváros területén a közlekedés rendje helyreált, a városban nyugalom van.”

A Telex szerint az ügy mögött a gyárat működtető ISD Dunaferr Zrt. tulajdonosi jogvitája állhat, a Dunaferr pedig a honlapján egyenesen úgy fogalmaz:

„az éjszaka zsoldoscsapattal akarta elfoglalni a céget az ukrán kisebbségi tulajdonosi kör”.

Kapcsolódó hírek