Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Sport

Tragikus hirtelenséggel elhunyt egy fiatal magyar kézilabdázó

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

A XVIII. kerület azt kéri, adják nekik a Csehországnak szánt 40 ezer vakcinát

Szijjártót kérleli a polgármester, hogy ne herdálja külföldre a vakcinát, hadd kaphassák meg magyar emberek.

RövidenRöviden
Nakje Csulev észak-macedón belügyminiszter (j) átveszi Magyarország humanitárius segélyadományát Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől Szkopjéban 2020. április 6-án. Magyarország százezer maszkkal és ötezer védőruházattal járult hozzá a világjárvánnyal szembeni észak-macedón védekezéshez.
Nakje Csulev észak-macedón belügyminiszter (j) átveszi Magyarország humanitárius segélyadományát Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől Szkopjéban 2020. április 6-án. Magyarország százezer maszkkal és ötezer védőruházattal járult hozzá a világjárvánnyal szembeni észak-macedón védekezéshez. Fotó: MTI/KKM/Borsos Mátyás

Szijjártó Péter keleti országok utazó ügynöke azzal hergelte a magyarokat néhány napja a Facebook-oldalán, hogy Magyarország 40 ezer koronavírus elleni vakcinát ad május első felében Csehországnak.

A budapesti XVIII. kerületben is hozzávetőlegesen ennyien vannak, akik regisztráltak, de még nem kaptak oltást, ezért Szaniszló Sándor azt kéri, hogy adják oda a vakcinákat a kerületnek.

A polgármester a Facebookon tette közzé az erről szóló levelet, amelyet Szijjártó Péternek címzett.

„Több mint egymillió honfitársunk várja jogos türelmetlenséggel, hogy végre beoltsák, ami feltétele az egészségünk megtartásának és az újranyitásnak. Biztosra veszem, hogy az emberek túlnyomó többsége egyetért abban, hogy amíg nincs mindenki beoltva – legyenek az eddig kimaradt szociális dolgozók, kiskereskedelmi alkalmazottak, papok és lelkészek, vagy bárki, aki a sorára vár – a kormánynak kötelessége minden rendelkezésére álló oltóanyagot itthon felhasználni”

– írta a polgármester a hazaárulás szélén egyensúlyozó „magyar külügyminiszternek”. Szaniszló azt is írta, vállalják, hogy húsz napon belül beadják az oltóanyagokat helyben.

🖐 Jelentkezünk a vakcináért!❗40 ezer vakcina átadását ígérte a kormány a cseheknek, miközben itthon sokkal rosszabb a…

Posted by Szaniszló Sándor on Wednesday, April 7, 2021

Emlékezetes, a kormányoldal múlt pénteken költséges reklámkampányt indított arról, hogy elhitesse az emberekkel: szerintük az ellenzék oltásellenes.

Ennek tükrében most különösen érdekes, hogy egy ellenzéki vezetőnek könyörögnie kell azért, hogy a kormány ne Csehországba adományozza el a vakcinát, hanem budapesti, magyar emberek kaphassák meg azt.

Friss fejlemény: meggyanúsították a sofőrt a Pesterzsébeten meghalt kisfiú ügyében

Szörnyű tragédia: kőkerítés dőlt a 9 éves kisfiúra Pesterzsébeten, meghalt

Vonattal ütközött egy autó Pestszentlőrincen, durva fotók érkeztek

Menczer Tamás úgy tudja, egész Brüsszel Orbán Viktor elhallgattatásán dolgozik

Illegális bevándorlókat találtak az M7-es autópályán, egyikük elmenekült

Dőlnek a csontvázak? Nyomoznak a CÖF plakátkampányos cége ügyében