Orbán tájékoztatott, hogy Magyarország, Olaszország és Lengyelország közösen tervezi a jövőt

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j) Matteo Salvinivel, az olasz jobboldali kormánypárt, a Liga vezetőjével (k) és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel (b) folytatott háromoldalú találkozóján a Karmelita kolostorban 2021. április 1-jén.
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j) Matteo Salvinivel, az olasz jobboldali kormánypárt, a Liga vezetőjével (k) és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel (b) folytatott háromoldalú találkozóján a Karmelita kolostorban 2021. április 1-jén. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A kereszténydemokratáknak jelenleg nincs megfelelő képviseletük Európában, azért dolgozunk, hogy legyen hangjuk, képviseletük és súlyuk az európai politikában – méltatlankodott Orbán Viktor csütörtökön Budapesten, pedig pártja nem minden előzmény nélkül lett Európa „büdös gyereke”.

A kormányfő, a Fidesz elnöke Matteo Salvinival, az olasz jobboldali kormánypárt, a Liga vezetőjével és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel egyeztetett. Közölte: megállapodtak, hogy részt vesznek az Európa jövőjéről folytatott vitában, és a következő hetekben programot állítanak fel arról, hogy miként fogják ezt megtenni!

Orbán kifejtette: azért találkoztak most, mert a Fidesz „úgy döntött”, elhagyja az Európai Néppártot, és most közösen tervezik meg a jövőt, beszélnek Európa jövőjéről.

Orbán azt is mesélte, sok millió olyan európai polgár van, aki megfelelő és hatékony képviselet nélkül maradt Európában, mert az EPP hosszú távra elkötelezte magát az együttműködés mellett az európai baloldallal.

A kormányfő kijelentette: nem fognak felülni semmilyen provokációnak, az értékeik és az álláspontjaik világosak!

Orbán Viktor Magyarország egyik leghűségesebb barátjaként írta le Mateusz Morawieckit, Matteo Salvinit pedig hősnek nevezte, amiért az olasz kormány tagjaként bebizonyította, hogy lehetséges megállítani az illegális migrációt a tengeren.

Kapcsolódó hírek