Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Müller: a játszótereken a homokot mindenképpen cseréljék ki!

Régebben a nap UV-ja elegendő volt a fertőtlenítéshez, de most inkább cseréljék ki.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 10-én.
Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 10-én. Fotó: MTI/kormany.hu

Mintha csak tegnap lett volna az a tavaly májusi Koronainfó, amelyen Müller Cecília a homokozók szakszerű felásásáról zsolozsmázott, az országos tisztiorvos ma ismét fontos tanácsokat fogalmazott meg a játszóterek fertőtlenítéséről, arról, hogy mire figyeljenek a szülők, amikor leviszik a gyerekeket a levegőre.

„Alig várjuk már a jó időt, a friss levegőt, a napsütést, nagy szüksége van rá mindenkinek, a gyermekeknek, a szülőknek egyaránt”

– zendített rá Müller kedden, azt javasolva az illetékeseknek, hogy a játszótereken a homokot mindenképpen cseréljék ki! Korábban arról beszéltünk, hogy ez fertőző környezetként nem jön szóba, azonban azok a homokozók, melyek nem voltak télen letakarva, azok szennyeződhettek – tette hozzá. A homokozókat fel szokták ásni és a nap UV-ja elegendő szokott lenni a fertőtlenítéshez, de most azt javasolja, hogy az idén inkább cseréljék a homokot.

Kiemelte, hogy fontos az, hogy csakis egészséges gyermek és egészséges szülő menjen be a játszótérre, legyen egyfajta létszám limit is, hogy a gyerekek között is meglegyen a szükséges távolság.

Müller szólt arról is, hogy elemi erővel tombol a járvány Magyarországon és Európa-szerte, aminek a brit vírusvariáns az oka. A Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai szerint Magyarországon túlnyomó többségben a brit variáns van jelen, amely magasabb halálozási arányt okoz – ismertette.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz