Orbán: Jakab eljátssza a szegénylegényt, miközben többszörös milliomos!

Kiszólt a gödörből a lyuk ma a Parlamentben.

Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 16-án.
Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 16-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A jobbikos Jakab Péter arról beszélt ma a Parlamentben, hogy Orbán Viktor szerint a magyar gazdaság jobban teljesít, mint az osztrák, csakhogy Ausztriában a bajba jutottaknak adnak pénzt, Magyarországon meg a kormányfő családja szedi meg magát a válság alatt is, a népnek eközben növekvő árak és munkanélküliség, becsődölt vállalkozások jutnak.

A képviselő azt mondta, az ő álma a normálisan működő egészségügy, a magyar melós megbecsülése és az elszámoltatás.

Orbán Viktor minderre úgy válaszolt, a válság idején nehéz helyzetbe került vállalkozásoknak segítettek, így bértámogatást és hitelmoratóriumot vezettek be, járulékokat engedtek el, több adónemet csökkentettek és jelentős beruházási támogatásokat adtak a munkahelyek megmentésére. Jelenleg 55 ezerrel dolgoznak kevesebben, mint egy éve, ennyi munkahelyet veszettek el a válság idején, de vállalták, hogy legalább annyit hoznak létre, mint amennyit a járvány megsemmisít – közölte.

Jakab Péter erre azt mondta: a miniszterelnök elszólta magát, amikor arról beszélt, hogy már novemberben tudta, mekkora gondok lesznek. Mégsem tett semmit, hagyta, hogy összeomoljon az egészségügy és a munkaerőpiac – tette hozzá.

Túlárazva, hogy útközben leessen itt-ott 20-25 milliárd.

Posted by Röviden on Sunday, March 14, 2021

Orbán válaszul azt bírta odalökni az ellenzékinek:

a képviselői hozzászólásai szerint ő egy szegény ember, de ez nem így van, csak eljátssza a szegényt.

Kapcsolódó hírek