Nagyot drágulhat a hús és a tej, 30-50%-os áremelésről beszél az Agrárkamara

húsipar, hús, hentes
Sertésdarabolás a Pick Zrt. Húsüzem és Szalámigyár pécsi telephelyén. Fotó: MTI/Kálmándy Ferenc

Az emelkedő önköltség miatt az állattartók elkerülhetetlennek látják a hús- és tejtermékek drágulását – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI-vel hétfőn.

Az áremelést a takarmányok világszerte tapasztalható, 30-50 százalékos drágulása okozhatja, ami az előállításon túl befolyásolhatja a feldolgozást is – írták.

Várakozásuk szerint emiatt a fogyasztói árak fokozatosan nőhetnek a következő hónapokban, amihez az energiahordozók drágulása, valamint az afrikai sertéspestis, és a baromfiinfluenza hatása is hozzájárulhat.

Elszabaduló árak: ezekkel a trükkökkel okosan vásárolhatsz a boltokban

Nagy Márton úgy tudja, az árréstop máris 16 százalékos áresést hozott

Itt az árrésstop eredménye: korlátozást vezetett be számos áruházlánc