Nagyot drágulhat a hús és a tej, 30-50%-os áremelésről beszél az Agrárkamara

húsipar, hús, hentes
Sertésdarabolás a Pick Zrt. Húsüzem és Szalámigyár pécsi telephelyén. Fotó: MTI/Kálmándy Ferenc

Az emelkedő önköltség miatt az állattartók elkerülhetetlennek látják a hús- és tejtermékek drágulását – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI-vel hétfőn.

Az áremelést a takarmányok világszerte tapasztalható, 30-50 százalékos drágulása okozhatja, ami az előállításon túl befolyásolhatja a feldolgozást is – írták.

Várakozásuk szerint emiatt a fogyasztói árak fokozatosan nőhetnek a következő hónapokban, amihez az energiahordozók drágulása, valamint az afrikai sertéspestis, és a baromfiinfluenza hatása is hozzájárulhat.

Robog felénk a hidegfront: felhőszakadással, jégesővel tarolja le a fél országot

„Miniszterelnök elvtárs, ki kellene már bújni a nők szoknyája mögül”

Bezár a répcelaki sajtgyár, Németországba kerül át a népszerű sajtok gyártása

Befesti a MÁV a síneket, hogy ne melegedjenek annyira

Összeomlás: 1,3 százalékkal csökkent az ipari termelés egy hónap alatt

Orbán Viktor úgy tudja, a fiataloknak akar segíteni a kormány az új hitelprogrammal