Nagyot drágulhat a hús és a tej, 30-50%-os áremelésről beszél az Agrárkamara

húsipar, hús, hentes
Sertésdarabolás a Pick Zrt. Húsüzem és Szalámigyár pécsi telephelyén. Fotó: MTI/Kálmándy Ferenc

Az emelkedő önköltség miatt az állattartók elkerülhetetlennek látják a hús- és tejtermékek drágulását – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI-vel hétfőn.

Az áremelést a takarmányok világszerte tapasztalható, 30-50 százalékos drágulása okozhatja, ami az előállításon túl befolyásolhatja a feldolgozást is – írták.

Várakozásuk szerint emiatt a fogyasztói árak fokozatosan nőhetnek a következő hónapokban, amihez az energiahordozók drágulása, valamint az afrikai sertéspestis, és a baromfiinfluenza hatása is hozzájárulhat.

Itt vannak a számok: tovább drágul az élet Magyarországon, hiába hazudozik a kormány

Riadót fújt a kereskedelmi szövetség, a teljes élelmiszeripar veszélyben van a kormány döntése miatt

Küldeményt kapnak a nyugdíjasok

Megszólalt Orbán embere: ez megint mindenkinek fájni fog

Titkos jelentés kerülhetett ki Magyar Péterhez

Sulyok Tamás az üzemszerűen vert, erőszakolt gyerekekről: „rendeltetésszerűen működnek a megfelelő eszközök”