Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Országos tisztifőorvos: csúcsokat döntögetnek a járványügyi adatok

A kórházban ápoltak száma a duplájára, a lélegeztetett betegeké pedig a triplájára emelkedett.

Dolgozó pihen egy sószobában a Semmelweis Egyetem Szent Rókus Klinikai Tömbben kialakított oltóponton 2021. március 11-én.
Dolgozó pihen egy sószobában a Semmelweis Egyetem Szent Rókus Klinikai Tömbben kialakított oltóponton 2021. március 11-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Sajnos csúcsokat döntögetnek a koronavírus-járvány harmadik hullámának adatai, korábban soha nem tapasztalt magasságba ugrott a napi fertőzöttek száma – magyarázta az országos tisztifőorvos a pandémia elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília közölte, hogy február 18. óta, amikor bejelentették a harmadik hullám kezdetét, a kórházban ápoltak száma a duplájára, a lélegeztetett betegeké pedig a triplájára emelkedett.

Arra kell törekedni, hogy minél kevesebb áldozat legyen. Fontos a higiénés szabályok betartása, valamint a védőoltás beadása – nyomatékosította ezúttal is az országos tisztifőorvos.

Az országos tisztifőorvos a múlt heti járványügyi adatokat ismertetve elmondta, a 9. héten 35 802 koronavírusos betegek regisztráltak, átlagéletkoruk 44,5 év, és 55 százalékuk nő, 45 százalékuk férfi. A betegek 23 százaléka a 40-49 éves korosztályhoz, 17 százaléka az 50-59 éves korosztályhoz, 15 százaléka a 30-39 éves korosztályhoz tartozott. A 20-29 évesek és a 65 év felettiek aránya 12-12 százalék volt.

A 3100 magyar település szinte mindegyikében (98 százalék) él koronavírusos beteg.

Müller Cecília kiemelte, a szennyvizekben is nő a vírus örökítőanyagának mennyisége, ami azt jelenti, hogy a közeljövőben még nem lesz csökkenés a megbetegedésekben.

Kapcsolódó friss hírek

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz