Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Belföld

Fotók: Orbán Viktor feleségével bulizott Magyar Péter

Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

A kormányrajongó Alapjogokért Központ már tudja, ki fogja nyerni az ellenzéki előválasztást

Kimutatták, hogy „Gyurcsány akkor is nyer a baloldalon, ha veszít”.

A baloldali előválasztás az Alapjogokért Központ szerint „csak egyféleképp dőlhet el, mégpedig Gyurcsány Ferenc győzelmével”,

akkor is, ha nem közvetlenül a Demokratikus Koalíció jelöltje diadalmaskodik – magyarázza a kormányközeli „intézet” szerdai közleménye.

A propagandisták a rendszerváltozás utáni magyarországi baloldalon végbement előválasztási folyamatokat vizsgálták. A „casting” nem más, mint a baloldali belharc egy újabb formája, amely végül egyféleképpen dőlhet el: Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök győzelmével – jövendölik.

Áttekintették a baloldali előválasztások történetét, és megállapították: a magyarországi baloldalnak mindig komoly kihívást jelentett a megfelelő miniszterelnök-jelölt megtalálása!

Míg a kormányfőjelölt megnevezéséhez korábban az MSZP erőcsoportjainak megegyezése kellett, később Gyurcsány Ferenc „pártütésével” és a baloldal fragmentálódásával „a belső konfliktusok pártok közötti vitákká alakultak át – melyek egy jelentős része a nyilvánosság előtt zajlott és zajlik” – magyarázzák, mintha valami utálatos ördögi dolog lenne viták és a megegyezések mentén politizálni.

„Az előválasztás életre hívása ezen folyamat betetőzése csupán”, nem más, mint a baloldali belharc egy újabb formája, amelyet csak a nyilvánosság kedvéért igyekeznek egyféle „versenyként” bemutatni – vonták le a következtetést Orbán kutatói, hozzátéve, ezt bizonyítja, hogy 2004-től kezdődően rendre elmondható: Gyurcsány Ferencet „minden egyes kiválasztási folyamat vagy háttéralku esetében ott találjuk”.

Az Alapjogokért Központ elemzésének végkövetkeztetése, hogy a baloldali előválasztás „csak egyféleképp dőlhet el, mégpedig Gyurcsány Ferenc győzelmével”. Ez pedig még akkor is így lehet, ha nem közvetlenül a DK jelöltje diadalmaskodik, „Gyurcsány ugyanis akkor is nyer a baloldalon, ha veszít” – dobták le a végső atomot.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten