A kormányrajongó Alapjogokért Központ már tudja, ki fogja nyerni az ellenzéki előválasztást

Kimutatták, hogy „Gyurcsány akkor is nyer a baloldalon, ha veszít”.

A baloldali előválasztás az Alapjogokért Központ szerint „csak egyféleképp dőlhet el, mégpedig Gyurcsány Ferenc győzelmével”,

akkor is, ha nem közvetlenül a Demokratikus Koalíció jelöltje diadalmaskodik – magyarázza a kormányközeli „intézet” szerdai közleménye.

A propagandisták a rendszerváltozás utáni magyarországi baloldalon végbement előválasztási folyamatokat vizsgálták. A „casting” nem más, mint a baloldali belharc egy újabb formája, amely végül egyféleképpen dőlhet el: Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök győzelmével – jövendölik.

Áttekintették a baloldali előválasztások történetét, és megállapították: a magyarországi baloldalnak mindig komoly kihívást jelentett a megfelelő miniszterelnök-jelölt megtalálása!

Míg a kormányfőjelölt megnevezéséhez korábban az MSZP erőcsoportjainak megegyezése kellett, később Gyurcsány Ferenc „pártütésével” és a baloldal fragmentálódásával „a belső konfliktusok pártok közötti vitákká alakultak át – melyek egy jelentős része a nyilvánosság előtt zajlott és zajlik” – magyarázzák, mintha valami utálatos ördögi dolog lenne viták és a megegyezések mentén politizálni.

„Az előválasztás életre hívása ezen folyamat betetőzése csupán”, nem más, mint a baloldali belharc egy újabb formája, amelyet csak a nyilvánosság kedvéért igyekeznek egyféle „versenyként” bemutatni – vonták le a következtetést Orbán kutatói, hozzátéve, ezt bizonyítja, hogy 2004-től kezdődően rendre elmondható: Gyurcsány Ferencet „minden egyes kiválasztási folyamat vagy háttéralku esetében ott találjuk”.

Az Alapjogokért Központ elemzésének végkövetkeztetése, hogy a baloldali előválasztás „csak egyféleképp dőlhet el, mégpedig Gyurcsány Ferenc győzelmével”. Ez pedig még akkor is így lehet, ha nem közvetlenül a DK jelöltje diadalmaskodik, „Gyurcsány ugyanis akkor is nyer a baloldalon, ha veszít” – dobták le a végső atomot.

Kapcsolódó hírek