Gazdaság

Ismét drágul a benzin szerdán

Bulvár

Újabb botrány: most a hitgyülis ATV-ben mentegették a pedofíliát

Belföld

Ismét megszólalt Magyar Péter: a nemzetbiztonsági bizottság elnökével egyeztetett

Magyarországra jön Ferenc pápa szeptemberben

Susánszki BenceSusánszki Bence
Ferenc pápa a Franso Hariri stadionban celebrált szentmiséjére érkezik az észak-iraki kurd autonóm régió, Kurdisztán székhelyén, Erbílben 2021. március 7-én. Ferenc személyében az első római katolikus egyházfő keresi fel Irakot.
Ferenc pápa a Franso Hariri stadionban celebrált szentmiséjére érkezik az észak-iraki kurd autonóm régió, Kurdisztán székhelyén, Erbílben 2021. március 7-én. Ferenc személyében az első római katolikus egyházfő keresi fel Irakot. Fotó: MTI/Fehér Bertalan

Ferenc pápa Magyarországra látogat és részt vesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szeptember 12-ei záró szentmiséjén – közölte Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek hétfőn az MTI-vel.

A bíboros elmondta: a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró miséje, az úgynevezett statio orbis, a városért és a világért bemutatott szentmise a rendezvénysorozat legünnepélyesebb eseménye. Ezért „illő”, és úgy is szokás, hogy ha a pápa ellátogat a rendezvénysorozatra, ezen a szentmisén vesz részt.

Erdő Péter hozzátette: „a Szentatya látogatása nagy öröm a főegyházmegyének és a teljes püspöki konferenciának, és mindannyiunknak vigaszt és reményt adhat a mostani nehéz időszakban”.

A Telex emlékeztet, a kongresszust eredetileg 2020-ban tartották volna, az azonban a koronavírus miatt elmaradt. A Vatikán később jóváhagyta Erdő Péter javaslatát, miszerint a katolikus világeseménynek számító NEK-et 2021. szeptember 5 és 12. között tartsák meg Budapesten.

Ez is érdekelhet

Kiderült, mennyi volt Ferenc pápa látogatásának teljes költsége

Rossz hírek érkeztek Ferenc pápa állapotáról

Betiltaná a műhúst a miniszter Magyarországon

Lemondott tisztségeiről Bús Balázs, az NKA alelnöke

Novák Katalin saját kezűleg készített sós stanglit adott át búcsúzóul a szentatyának

Orbán „nagyon keresztény” Viktor szinte óránként posztol Ferenc pápáról; imára szólította a magyarokat