Orbán Viktor üldözött szamizdatban jelentette be: fel kell építeni az európai demokratikus jobboldalt

Nincs most ennél forróbb téma, pedig még Hunyadi Mátyás csontjait is ki kellene válogatni.

Orbán Viktor üldözött szamizdatban jelentette be: fel kell építeni az európai demokratikus jobboldalt
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Miközben az ország a teljes lezárásra készül – mert Orbán Viktor virológus még február 12-én is arról magyarázott, hogy kifejezetten ellenezné a további szigorításokat –, aközben a sajtószabadsággal is komoly gondok vannak:

a miniszterelnök saját honlapján közzétett szamizdatban kénytelen terjeszteni az Európai Néppárttal, az „LMBTQ-őrülettel” kapcsolatos nézeteit!

Szamizdatnak hívták ugye a kommunista rendszerekben azokat az illegálitásba kényszerült kiadványokat, melyeket titokban kellett terjeszteni, különben a rezsim cenzúrája betiltotta volna.

Hogy Orbán Viktor publicistát közel 470 sajtótermékkel a zsebében melyik rezsim cenzúrája szorongatja, az rejtély, mindenesetre Szamizdat 6. című cikkében arról értekezik: most, hogy a Fideszt kiutálták az EPP-frakcióból,

„az EPP nélkül kell felépíteni az európai demokratikus jobboldalt, amely otthont nyújt azoknak az európai polgároknak, akik nem akarnak migránsokat, nem akarnak multikulturalizmust, nem estek LMBTQ-őrületbe, védik Európa keresztény hagyományait, tisztelik a nemzetek szuverenitását, és nemzetüket nem a múltjuk, hanem a jövőjük részének tekintik”.

Így megyünk tehát tovább március 8-tól a szigorításokkal, csúcsra ért napi halálozási- és fertőzésszámmal, összeomló egészségüggyel. Valamint a demokratikus jobboldal reményével, ami annyira elképesztően demokratikus, hogy a propagandát és a szamizdatot is ugyanaz a személy írja benne.

Kapcsolódó hírek