Kásler úgy tudja, történelmi előrelépés valósul meg az egészségügyben

Az idős ember szerint ugyanakkor kollégáinak is csak a megfelelő átoltottság hozhat valódi enyhülést.

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere.
Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere. Fotó: Facebook/Kásler Miklós

Miközben az ágazat mára nagyjából egyetért abban, hogy az állami egészségügy kivéreztetése zajlik a gombamód szaporodó magánegészségügyi szolgáltatók javára, Kásler Miklós szerdán a Facebook-oldalán arról magyarázott:

a fokozódó járványhelyzet ellenére éppen történelmi előrelépés valósul meg a magyar egészségügyben.

A 71 éves Emmi-miniszter, aki a fokozódó járvány közepén Hunyadi Mátyás kihantolásával szórakoztatja magát, úgy látja: jelentősen emelkednek az orvosi és szakdolgozó bérek, kivezetésre kerül a hálapénz, valamint különválik a magán és az állami ellátás.

A fokozódó járványhelyzet ellenére is történelmi előrelépés valósul meg a magyar egészségügyben. Ennek keretében…

Posted by Kásler Miklós on Tuesday, March 2, 2021

Kásler Miklós kiemelte, az egészségügyben dolgozók, akik már lassan egy esztendeje küzdenek a frontvonalban a koronavírus-fertőzött betegekért, továbbra is példa értékűen helytállnak. Ugyanakkor – teszi hozzá – számukra is csak az emberek nagyarányú átoltottsága hozhat valódi enyhülést a kimerítő szellemi és fizikai terhelésben.

Mint írta, Magyarországon az utóbbi hetekben kedvezően alakuló oltási hajlandósággal együtt kedvezően alakult a beoltottak száma és aránya is.

„Ez rendkívül fontos, hiszen minden egyes beadott oltással életet mentünk, az ellátórendszert és az egészségügyi dolgozókat pedig tehermentesítjük” – cinikuskodott a miniszter bejegyzésében.

Kapcsolódó hírek