Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Titokzatos Grazba tartó repülő után nyomoz Hadházy

A Magyar Honvédség egyik Dassault Falcon 7X típusú luxusrepülőjének belseje.
A Magyar Honvédség egyik Dassault Falcon 7X típusú luxusrepülőjének belseje. Fotó: Facebook/Harangozó Tamás

Rejtélyes honvédségi luxusrepülő indult Grazba február 11-én – írja Hadházy Ákos legújabb Facebook-posztjában a gép nyilvánosan elérhető repülési adatai alapján.

A független országgyűlési képviselő szerint a 607-es lajstromjelű katonai (azaz szürkére festett) Dassault Falcon 7X útja „nagyon izgalmas volt”: Kecskemétről indult a déli órákban, az úti cél Graz volt, azonban – feltehetően a 100 km/órás, orkán erejű szélvihar miatt – nem tudott leszállni. Szabályos „missed aproach” (sikertelen megközelítési) eljárás után egy holding (körözés) idejéig gondolkodott, de végül a kapitány a visszatérés mellett döntött – írja Hadházy a repülési adatokat elemezve. A politikus szerint aznap Kecskeméten ugyan valamivel kisebb, 70 km/órás erősségű volt a vihar, de a szél kedvezőtlenebb, oldalirányból fújt és a hó is esett, így ott sem ment egyszerűen a leszállás, csak a harmadik próbálkozás sikerült.

Ha valaki tudja, hogy KIT VITT VAGY KIÉRT MENT A HONVÉDSÉGI LUXUS REPÜLŐ GRAZBA február 11-én, annak fizetek egy sört,…

Posted by Hadházy Ákos on Tuesday, March 2, 2021

Hadházy szerint felmerül a kérdés, hogy „mi a csudáért kell a katonai/kormányzati luxus jettel Grazba repülni”, miközben autóval, autópályán 3,5 óra az út Budapestről.

Megjegyzi, az a február 11-i nap volt az egyetlen, amikor valódi téli időjárás miatt hófúvások, útlezárások nehezítették a dunántúli közlekedést. „Ami tehát történhetett: egy marha fontos katonát vagy kormánytagot kellett valamiért aznap Grazba vinni, vagy Grazból hazahozni és a rossz útviszonyok miatt úgy dönthettek, hogy inkább repcsivel kellene kiugrani emiatt Grazba” – véli a politikus.

Hozzáteszi, hogy ki lehetett ez a fontos személy, akit Grazba kellett vinni vagy onnan hazahozni, ilyen sürgősen, nem tudhatjuk, és feltételezhető, hogy hadititokra hivatkozva a honvédség sem fogja elárulni.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten