Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Egzotikus országokba és kaszinóvárosokba repkedtek a Magyar Honvédség gépei

Orbán Viktor miniszterelnök (középen) érkezése a kolozsvári repülőtérre 2019. május 8-án.
Orbán Viktor miniszterelnök (középen) érkezése a kolozsvári repülőtérre 2019. május 8-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Miután tavaly kiderült, hogy Orbán Viktor előszeretettel utazik honvédségi gépekkel, a Magyar Honvédség utasszállítóival és luxusrepülőgépével kapcsolatos adatokat letiltották az internetes repülőgépfigyelő oldalakról.

Az Átlátszónak most mégis sikerült megszereznie a listát, amiből kiderült, hogy a honvédség két Airbus A319 és két Dassault Falcon 7x típusú repülője egzotikus helyszínekre, kaszinóvárosokba, adóparadicsomokba és népszerű külföldi nyaralóhelyekre is röpködött közpénzen.

Miközben Orbán igyekszik előadni a „puritán, nép gyermeke” szerepet, a „nem kormánygépeknek” vett honvédségi Airbusok és Falconok a megszerzett útvonalak szerint sok más hely mellett Dubajban, Máltán, Panamában és Las Vegasban is feltűntek.

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón ezzel kapcsolatban arról magyarázott,

„Dubajban egy kiberegyüttműködésről szóló tárgyaláson vettek részt a honvédek, az Egyesült Államokban pedig fegyverbeszerzésről egyeztettek”.

A honvédség pedig a gépek útvonalát állítólag azért titkolja, mert „nem kormánygépekről, hanem katonai gépekről van szó”.