Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Orbán Viktor a titokban vett katonai géppel utazott a brazil elnök beiktatására

Tényleg polgári célokra használják a titokzatos katonai gépet.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) érkezik Brazíliavárosba 2018. december 31-én este.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) érkezik Brazíliavárosba 2018. december 31-én este. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Az Átlátszó írta meg, hogy a repülési szakportálok szerint a HA-LKX lajstromjelű repülő vitte Orbán Viktort szilveszterkor Brazíliába a frissen megválasztott elnök, Jair Bolsonaro január 1-jei beiktatási ünnepségére.

Ez az a gép, amit a Honvédelmi Minisztérium titokban vásárolt, és polgári lajstromjellel látott el, hogy feltehetően polgári célokra használhassák majd. Mindezt az azóta bezárt Zoom.hu derítette ki még december elején.

A gyakran szélsőjobboldalinak és populistának titulált Bolsonaro novemberi győzelme után telefonon fogadta Orbán Viktor gratulációját. Orbán akkor azt mondta,

„nagy elismeréssel látja, hogy azokat az értékeket, melyeket Magyarország is fontosnak tart, Jair Bolsonaro győzelemre vitte a hazájában”.

Orbán Viktor Facebookon megosztott egy képet a landolás utáni pillanatokról, ezen látszik a fehér gép is, amivel Brazíliavárosba érkezett. Bár a repülőgép lajstromjele nem látszik, mégis elég könnyű beazonosítani.

Itt három óra híján 2019. Boldog új évet, Magyarország // Here we still have three hours till 2019. Happy New Year, Hungary!

Posted by Orbán Viktor on Monday, December 31, 2018