Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Harminc évre titkosították, hogy mit kerestek a honvédség gépei Máltán, Dubajban és Las Vegasban

A Magyar Honvédség Csehországból érkezett és a sajtóbemutatóra kiállított két darab, többcélú, használt Airbus A319-es csapatszállító katonai repülőgépeinek egyike Kecskeméten az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison 2018. február 2-án.
A Magyar Honvédség Csehországból érkezett és a sajtóbemutatóra kiállított két darab, többcélú, használt Airbus A319-es csapatszállító katonai repülőgépeinek egyike Kecskeméten az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison 2018. február 2-án. Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Az Átlátszó írta meg néhány hete, hogy olyan felkapott üdülőhelyeken és offshore-paradicsomokban is megfordult a Magyar Honvédség négy repülője, mint Málta, Abu Dhabi, Dubaj, Las Vegas, Panama vagy a Kanári-szigetek. Az egyik legizgalmasabb út a spanyolországi Alicante városába vezetett, a borairól is híres tengerparti településre az egyik gép kétszer is oda-vissza repült, mintha valakit egyhetes nyaralásra szállított volna.

A Népszava most a parlament honlapján vette észre, hogy a gyanús repkedésekkel kapcsolatban az MSZP-s Harangozó Tamás kérdőre vonta Benkő Tibor honvédelmi minisztert. Azt szerette volna megtudni, hogy pontosan hol, mikor és milyen célból jártak tavaly a Magyar Honvédség 604 és 605 lajstromjelű Airbus A319-es, valamint 606 és 607-számú Dassault Falcon 7x típusú repülőgépei, illetve hogy miből finanszírozták ezeket az utakat.

Benkő azonban mindössze annyit reagált, hogy „minden személyszállítás a hatályos jogszabályoknak megfelelően történt”, és hogy a katonai szállításokra vonatkozó információk a törvény alapján

keletkezésüktől számított 30 évig honvédelmi és nemzetbiztonsági érdekből nem nyilvánosak.

Benkő azt mindenesetre felajánlotta Harangozó Tamásnak, hogy mint országgyűlési képviselőnek, lehetősége van iratbetekintésen megismernie a kérdéses adatokat.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt