Nem lesz benne a magyar oltási igazolványban, hogy a tulajdonosa melyik vakcinát kapta

Pedig a határátlépésnél nagy jelentősége lehet.

Egy dolgozó megkapja a Pfizer-BioNTech vakcinából készült koronavírus elleni védőoltást a fővárosi Szent János Kórház Kútvölgyi tömbjében 2021. január 5-én.
Egy dolgozó megkapja a Pfizer-BioNTech vakcinából készült koronavírus elleni védőoltást a fővárosi Szent János Kórház Kútvölgyi tömbjében 2021. január 5-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ahogy a lélegeztetőgép-panamával sikerült egy rakás közpénz ellopni, majd a vakcina-beszerzésekkel csúcsra járatta a kormány a Brüsszel ellen hergelő propagandát, most a védettséget igazoló okmányról is az a kép rajzolódik ki, hogy csak kommunikációs blődlinek lesz jó.

Egy szombat este megjelent kormányrendeletből ugyanis az derül ki, hogy az eredeti tervekkel ellentétben a dokumentumban nem fog szerepelni, hogy a tulajdonosa melyik vakcinát kapta meg. Ekképpen pedig aligha tudja ellátni a funkcióját: Lengyelország például máris közölte, hogy nem fogadja el a kínai vagy orosz vakcinát (amivel Magyarországon is bőszen oltanak) – vagy bármilyen mást, amit az Európai Gyógyszerügynökség nem engedélyezett – az országba való beutazáshoz.

Hadházy Ákos független képviselő a Facebook-oldalán azt írta,

„még a kutyák oltását is komolyabban veszi a kormány, mint az emberekét”,

hiszen előbbiek esetében szerepel az oltási könyvben nem csak az oltás gyártmánya, hanem még a gyártási tétel sorszáma is, míg az emberek esetében a kormány valamiért még az oltóanyag típusát sem hajlandó feltüntetni.

Az első kép egy kutya oltási könyve, benne azzal a matricával, ami nem csak az oltás gyártmányát, hanem a gyártási tétel…

Posted by Hadházy Ákos on Sunday, February 28, 2021

Kapcsolódó hírek