Kásler: szent szolgálatot teljesítenek az egészségügyi dolgozók

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 5-én.
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 5-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Az egészségügyi szakdolgozók nap mint nap szent szolgálatot teljesítenek”

– tájékoztatott Facebook-oldalán Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter péntek reggel.

Kifejtette, immáron hetedik éve tartják meg az ápolók napját, mely Kossuth Lajos húgának, Kossuth Zsuzsannának a születésnapja. Róla Kásler posztja szerint azt kell tudni, hogy az 1848-49-es szabadságharc idején a tábori kórházak főápolónőjeként anyai gyengédséggel ápolta a sebesült katonákat és gondozta a rászorulókat.

Az egészségügyi szakdolgozók nap mint nap szent szolgálatot teljesítenek. Túlzás nélkül állíthatom, hogy ez nemcsak a…

Posted by Kásler Miklós on Thursday, February 18, 2021

„Szakdolgozóink pedig ennek az odaadó, emberfeletti munkának a képviselői napjainkban is, amivel biztosítják a betegek számára az emberhez méltó életet”

– folytatta Kásler, megemlítve, hogy tovább folytatódnak az ágazati béremelések, így jövőre egy ápoló már átlagosan két és félszeresét fogja keresni a 2016 előtti fizetésének.

„Ennek a gondoskodásnak az elsődleges célja, hogy az egészségügyi szakdolgozók és családjaik számára olyan anyagi, szellemi és erkölcsi hátteret tudjunk biztosítani, amely lehetővé teszi, hogy munkájukat tudásuk és hitük szerint a legmegfelelőbb módon, illetve a legkorszerűbb eszközökkel végezhessék” – magyarázta a miniszter.

Kapcsolódó hírek