Elindult az újraindításról szóló konzultáció, már nagyon kíváncsi a kormány az emberek véleményére

Kutyát sétáltat egy nő a miskolci Széchenyi utcában a kijárási tilalom idején 2020. november 14-én este.
Kutyát sétáltat egy nő a miskolci Széchenyi utcában a kijárási tilalom idején 2020. november 14-én este. Fotó: MTI/Vajda János

Elindult a legújabb közpénzégetés, az újraindításról szóló konzultáció szerda este: a kérdőívet a vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet kitölteni. Hét kérdésre lehet válaszolni, többek között a védettségi igazolvánnyal, az éttermek és szállodák újraindításával és az este 8 óra utáni kijárási tilalommal kapcsolatban.

Az online kérdőív kitöltéséhez regisztráció szükséges, amelyről a résztvevők megerősítő e-mailt kapnak.

A konzultációnak otthont adó vakcinainfo.gov.hu oldalon emellett továbbra is lehet regisztrálni a koronavírus elleni oltásra.

A kormány.hu honlapon kiemelték: „az oltási program elindulásával új szakaszba léptünk”. Vannak, akik azt gondolják, hogy az oltások beadásával egy időben elkezdődhet a korlátozások feloldása is. Mások óvatosságra intenek, mert a járvány Európában újra felszálló ágban van – jegyezték meg.

„Szeretnénk megismerni a magyar emberek véleményét az újraindítással kapcsolatos legfontosabb kérdésekről, ezért biztatunk mindenkit arra, hogy vegyen részt a konzultációban”

– magyarázza a propaganda, noha tavasszal még az volt a mondás, hogy az ilyesmit a járványügyi szakemberekre kell bízni, majd ők tudják, hogy mikor mit szabad.

Orbán Viktor február 5-én a Kossuth rádióban beszélt arról, hogy a kormány február közepe és március eleje között online konzultáció formájában kéri ki az emberek véleményét a nyitás kérdéseiről.

Kapcsolódó hírek