Jön az újabb nemzeti konzultáció: Orbán megígérte, ha jól válaszolunk, kiengedi az országot

De addig is fegyelmezettnek kell lenni.

Orbán Viktor beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján rendezett díszünnepségen a Zeneakadémián 2019. október 23-án.
Orbán Viktor beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján rendezett díszünnepségen a Zeneakadémián 2019. október 23-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ha lebonyolítja a kormány a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások alóli „nyitásról” a februári nemzeti konzultációt, akkor „döntések születhetnek március 1-jével és április 1-jével, vagy április 3-ával, ami a húsvét”

– mesélte Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján. „Akkor már biztosan szabadabb életünk lehet, mint amilyen a mostani, ha addig fegyelmezetten tartjuk a szabályokat” – magyarázta.

Hogy a miniszterelnök mit vár, vajon milyen eredmény fog születni egy év bezártság után az újabb közpénzégető kamu-konzultációján, arra nem tért ki, de ha tippelnünk kellene, az emberek valószínűleg szeretnének már szabadon élni.

Kapcsolódó hírek