Nagykanizsán is enyhítenek a maszkviselés szabályain

Figyelembe vették a 13. Országos Farsangi Fánkfesztivál hétvégi időpontját is.

A védőmaszk viselésére felszólító tábla Nagykanizsán, az Erzsébet téren 2020. november 13-án.
A védőmaszk viselésére felszólító tábla Nagykanizsán, az Erzsébet téren 2020. november 13-án. Fotó: MTI/Varga György

Jövő hétfőtől enyhülnek a maszkviselés szabályai Nagykanizsán, már nem kell minden közterületen védőmaszkot hordani

– közölte közösségi oldalán szerdán a város polgármestere.

A fideszes Balogh László úgy fogalmazott: a vírus terjedésével kapcsolatos szakmai állásfoglalások és vélemények alapján látható, hogy a koronavírus-járvány okozta megbetegedések száma mostanában csökken, illetve már javában tart a védőoltásra regisztráltak ütemezett oltása is. Egészségügyi szakemberekkel egyeztetve, az országosan és helyben is javuló eredmények okán február 15-től enyhülnek a maszkviselési szabályok Nagykanizsán.

A város területén jelenleg a közterületeken – a parkokat és a zöldterületeket, valamint a szabadidős sporttevékenységeket kivéve – mindenütt kötelező az orrot és szájat eltakaró védőmaszk viselése. Jövő hétfőtől enyhül a helyi szabályozás, de továbbra is viselni kell a maszkot a kórházi és egészségügyi intézmények, rendelők, valamint a bölcsődék, óvodák és iskolák közterületre nyíló bejáratától számított 10 méteren belül, a buszmegállókban, buszvárókban és az autóbusz-állomáson, a vasútállomáson, a piacokon, vásártereken, továbbá a bevásárlóközpontok parkolóiban – sorolta a polgármester.

Jelezte, hogy a dátum kijelölésekor figyelembe vették a 13. Országos Farsangi Fánkfesztivál hétvégi időpontját is, mert bár a programok nagy része a virtuális térbe költözik, de fánkvásárlásra a város több pontján lesz lehetőség, ezeknek a helyszíneknek a közelében pedig vélhetően megnő a forgalom.

Korábban Esztergomban is arról döntöttek, hogy enyhítenek a maszkviselés szabályain, valamint Kecskeméten és Miskolcon sem kötelező már mindenhol a maszk.

Kapcsolódó hírek