Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Müller most arról magyaráz, túl korai lenne a járványügyi szabályok enyhítése

Az idős nő szerint a ragályosabb vírusmutáció miatt egy ismételt emelkedő tendencia jöhet.

Müller Cecília országos tisztifőorvos, a Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetője.
Müller Cecília országos tisztifőorvos, a Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetője. Fotó: koronavirus.gov.hu

A járványügyi adatok alapján túl korai lenne a járványügyi szabályok enyhítése

– mondta az országos tisztifőorvos a szerdai fellépésén, és mintha a járványügyi adatok megérezték volna: a kormányközeli Nézőpont Intézet éppen hasonló „kutatást” készített ma reggelre, vagyis hogy az emberek még egyáltalán nem akarják a korlátozások enyhítését.

Müller Cecília arról beszélt: több városban – így Kecskeméten és Miskolcon is – „foglalkoznak a gondolattal”, hogy enyhítenek az elrendelt higiénés szabályokon. Mint mondta, a város vezetésének hatásköre van a higiénés szabályok elrendelésére és az azokon történő enyhítésre is, „de ez a hatáskör rendkívüli felelősséggel is jár”.

A járványügyi adatok alapján mindenkit körültekintésre és maximális óvatosságra intek – szögezte le az országos hazudozófőorvos, kiemelve, hogy több ország példája is mutatja, „a korai nyitás sok veszélyt rejt magában”.

Müller Cecília ismertetése szerint a járványgörbe tíz napja nem csökken, a második hullám lefelé tartó szakasza megtorpant, a számítások szerint várhatóan a ragályosabb vírusmutáció miatt egy ismételt emelkedő tendencia jöhet!