Müller Cecília magát buktatta le: „Erre nincs jobb szövegünk?” – kérdezte egy rossz helyre küldött emailben

A tisztifőorvos véletlenül a „válasz mindenkinek” gombra nyomhatott a „továbbítás” helyett.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 14-én.
Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 14-én. Fotó: MTI/kormany.hu

Kínos, félrement levezést osztott meg Hadházy Ákos a Facebook-oldalán. A független országgyűlési képviselő azért fordult az országos tisztifőorvoshoz, hogy küldje el neki „egy 17 milliárd forint EU-s támogatást eltapsoló projekt” szerződéseinek adatait és adjon lehetőséget betekinteni a szerződésekbe.

Müller Cecíliától azonban a szokásos „veszélyeztetné a járványügyi védekezést” sablonválasz mellett egy másik email is visszaérkezett Hadházyhoz, melyből egyértelműen kiderül, hogy hazudik a tisztifőorvos, amikor a „járvány veszélyeztetésére” hivatkozva nem hajlandó tájékoztatni a hivatalosan megválasztott, munkáját végző ellenzéki képviselőt.

Müller a véletlenül Hadházynak is továbbküldött levélben azt írta:

„Kedves Kollégák! Erre nincs egy jobb szövegünk? Ezt a veszélyezteti a feladat ellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész? Köszönöm szépen. Cili”

„Értsük jól: ezzel beismeri, hogy egy országgyűlési képviselőnek szóló hivatalos levélben hazudott, hamis kifogással, törvénytelenül odázta el az információ átadását. Tudni kell, hogy Müller ezzel nem csak magát leplezte le, hanem azt is, hogy mire kellett a kormánynak a teljhatalom és hogyan él azzal vissza” – írta Hadházy.

Megjegyzi, eddig is tudható volt, hogy a közérdekű adatigénylések határidejének akár 90 napra hosszabbítása „csak a teljhatalommal való visszaélésről szól”.

Kapcsolódó hírek