Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Nézőpont: nem akarja a korlátozások enyhítését a magyarok többsége

A kormányközeli kutatócég kimutatta, hogy imádják a magyarok a bezártságot és a vállalkozások ellehetetlenülését.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai járőröznek a miskolci Széchenyi utcában a kijárási tilalom idején 2020. november 14-én este.
A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai járőröznek a miskolci Széchenyi utcában a kijárási tilalom idején 2020. november 14-én este. Fotó: MTI/Vajda János

A magyarok 59 százaléka elégedett a jelenlegi járványügyi korlátozásokkal – derült ki a kormányközeli Nézőpont Intézet friss közvélemény-kutatásából, melyet a Magyar Nemzetnek készített.

A felmérés szerint a megkérdezettek 22 százaléka nyitáspárti. Arányuk az oltások számának növekedésével, a jobb idő beköszöntével várhatóan növekedni fog.

A cikk megjegyzi, tavaly ősszel még volt, hogy a 40 százalékot is meghaladta a korlátozó intézkedések számát sürgetők aránya, mostanra ez az arány 11 százalékra csökkent.

A felmérés szerint az Orbánnal elégedetlenek közel fele a jelenlegi vagy szigorúbb intézkedéseket pártol. Leginkább a legfiatalabbak szeretnének nyitást, a 18-29 évesek körében 41 százalék az arányuk, ugyanennek a demográfiai csoportnak az 50 százaléka elégedett a jelenlegi intézkedésekkel, illetve akár további szigorításokat szeretnének.

A közvélemény-kutatás szerint Budapesten is többségben vannak a jelenlegi szabályozással elégedettek.