Elítéltek egy vírusellenesnek mondott készítményt forgalmazó férfit Csongrádon

Valójában egy hipóhoz hasonló készítménnyel hülyítette a vásárlóit.

Két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott kedden első fokon a Csongrádi Járásbíróság egy helybeli férfit, aki engedély nélkül, gyógyszerként forgalmazott egy vírusellenesnek is mondott készítményt.

A bíróság gyógyszerhamisítás bűntettének minősített esetében mondta ki bűnösnek a jelenleg 53 éves vádlottat, és 1,172 millió forint vagyonelkobzást rendelt el vele szemben.

A büntetlen előéletű, középiskolai végzettséggel rendelkező csongrádi férfi 2017 augusztusában Romániában alapított egy céget többek között gyógyszerkészítmények gyártására és forgalmazására, majd a weboldalán egy nátrium-kloritot, sósavat és citromsavat tartalmazó oldatot hirdetett, amely állítása szerint

„a maláriát 48 óra alatt kiírtja a szervezetből”, az influenzát, a baktériumokat és a vírusokat is végérvényesen eltávolítja.

A férfi a weblap 2019. júliusi törléséig mintegy 1,2 millió forintért értékesített az oldatból, ami az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet szerint valójában csak egy háztartási hipóhoz hasonló hatású készítmény volt.

Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítés és a vagyonelkobzás mellőzése érdekében jelentett be fellebbezést.

Kapcsolódó hírek