Időjárás

Intenzív havazásra figyelmeztet a Közút, néhány órán belül komoly fennakadás lehet ezekben a megyékben

Belföld

Elfogta a svájci légierő Szijjártó Péter gépét

Időjárás

Riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat több megyére

Hipóhoz hasonló oldatot árult vírusirtóként egy férfi Csongrádban, vádat emeltek ellene

1,2 millió forintot kaszált, amíg le nem kapcsolták a webshopját.

RövidenRöviden
Hipóhoz hasonló oldatot árult vírusirtóként egy férfi Csongrádban, vádat emeltek ellene

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki engedély nélkül, gyógyszerként forgalmazott egy háztartási hipóhoz hasonló hatású készítményt, mondván, az szerinte a maláriát is „48 óra alatt kiirtja a szervezetből”.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség hétfői közlése szerint a férfit gyógyszerhamisítás bűntettével vádolják.

A Csongrádon élő férfi 2017 augusztusában Romániában alapított céget, többek között gyógyszerkészítmények gyártására. A vádirat szerint a vállalkozás nevében webáruházat hozott létre, ezen egy konyhasót, sósavat és citromsavat tartalmazó oldatot hirdetett, amely állítása szerint „a maláriát 48 óra alatt kiirtja a szervezetből”, az influenzát, a baktériumokat és a vírusokat is végérvényesen eltávolítja, valamint alkalmas más fertőzések, betegségek megelőzésére és kezelésére is.

A vádlott a honlapon, a közösségi médiában videókkal is népszerűsítette a terméket, személyesen ismertetve az oldat hatásait, felhasználási módjait.

A férfi a csongrádi lakásán maga csomagolta a terméket, amelyet a vevők online tudtak kifizetni. A férfi a weblap 2019. júliusi törléséig mintegy 1,2 millió forintért értékesített az oldatból.

Az ügyben – a WHO felhívását követően és egy magánszemélynek a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz érkezett bejelentése után – az országos tisztifőorvos tett feljelentést. A WHO felhívása szerint a szert 2010 után másodszor forgalmazzák és több országban káros hatások léptek fel, ezért a forgalomba hozatala közegészségügyi veszélyt hordoz. Ugyancsak bejelentéssel élt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet is, kiemelve, hogy valójában a háztartási hipóhoz hasonló hatású készítményről van szó.

Ezek is érdekelhetnek

Éveken át erőszakolta unokahúgát, aki többször is teherbe esett – életfogytiglant kapott a soproni visszaeső bűnöző

Drogkereskedőket fogtak el Gyöngyösön: luxusórákat, autókat és egy 100 milliós házat is lefoglaltak a rendőrök

Emberölésért körözött török terroristát fogtak el Magyarországon

Drogos, szamurájkardos semmirekellők között csapott szét a rendőrség Bagon, még hamis rendőrigazolvány-tokot is találtak

Megszállták a rendőrök a Tisza-partot Csongrádon, holttestet találhattak

Elítélték a tanárt, aki kiskorúval folytatott szerelmi viszonyt Hajdú-Biharban