Orbán: aki nem fogadja el az elérhető vakcinát, az megy a sor végére

Orbán: aki nem fogadja el az elérhető vakcinát, az megy a sor végére
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Érdekes kijelentést tett Orbán Viktor a pénteki, Andrej Babis cseh miniszterelnökkel folytatott megbeszélése során – mutatott rá az Euronews.

Az MTI beszámolójából ugyan kimaradt, de az AP hírügynökség egyik nyersanyagában megtalálható az a szövegrészlet, amelyben a miniszterelnök a vakcinák között válogató emberekről ekképpen beszél:

„Magyarországon az oltás önkéntes és ingyenes. Tehát amikor valaki elmegy az oltópontra – akik regisztráltak, azokat oltjuk be – ott közlik vele, hogy milyen vakcinát tudnak neki adni. És ha nem kell, akkor nem fogadja el, hanem elmegy a sor végére, és ha van olyan vakcina, amilyet szeretne, majd ismét értesíteni fogjuk.”

Ebből arra is lehet következtetni, hogy az értesítőben nem közlik, hogy a regisztrált személyt melyik vakcinával fogják beoltani, ezzel csak a helyszínen szembesülhet. Ez a dilemma pedig akkor lehet hangsúlyos, ha elkezdenek oltani az orosz és a kínai vakcinákkal is, amelyektől sokan ódzkodnak hazánkban.

Mindenesetre a sor végére kerülés sem egyértelmű: nem tudni, hogy a saját oltási csoportjában vagy az összes vakcinára váró ember között szenved majd hátrányt az, aki nem bízik az innen-onnan kampány jelleggel összevásárolt keleti oltóanyagokban.

Kapcsolódó hírek