Jön a nyitás: Gulyás Gergely elmondta, milyen ütemben várható a korlátozások feloldása

De előtte azért még egy online konzultáción is megtúráztatják az embereket.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2020. augusztus 19-én.
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2020. augusztus 19-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A február 15-i héten indul az online konzultáció a koronavírus-járvány miatti korlátozások utáni nyitás lehetséges menetrendjéről – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken online sajtótájékoztatón.

Gulyás Gergely arról beszélt, Magyarországon jelenleg a járvány második hulláma stagnál; óvatos és szakaszos nyitás lehetséges. Ami úgy néz majd ki, hogy

ha a jelenlegi trendek folytatódnak, akkor legalább két ütemben, március 1-jétől és április elejétől lehet részleges nyitás.

A miniszter az oltási helyzetről közölte, Magyarországnak érvényes szerződése van Oroszországgal és Kínával, ezért jó esélye van az országnak arra, hogy februárban és márciusban lényegesen több embert oltson be, mint az Európai Unió más országai.

Kapcsolódó hírek