Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Orbán Viktor is beszédet mondott Kriza Ákos temetésén

A volt miskolci fideszes polgármester január 18-án hunyt el, ma temették.

Orbán Viktor miniszterelnök Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), Miskolc korábbi (2010-2019.) polgármesterének unitárius szertartás szerint tartott búcsúztatásán a miskolci Hunyadi utcai evangélikus templomban 2021. január 30-án.
Orbán Viktor miniszterelnök Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), Miskolc korábbi (2010-2019.) polgármesterének unitárius szertartás szerint tartott búcsúztatásán a miskolci Hunyadi utcai evangélikus templomban 2021. január 30-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Szombaton elbúcsúztatták Kriza Ákost, Miskolc nemrég elhunyt egykori fideszes polgármesterét. A szertartáson Orbán Viktor is részt vett, beszédet is mondott.

Kriza Ákos visszaadta Miskolc jövőjét, mindig ment előre a legnagyobb ellenszélben is, a bírálatok és a rágalmak ellenére is – mondta a miniszterelnök. Orbán a beszédében kiemelte: Magyarország miniszterelnökeként, a kormány nevében még egyszer elmondja, mennyire hálásak mindenért, amit Kriza Ákos „értünk és a városért, Miskolcért” tett. 2010-ben egy egész város gondját-baját vette magára – tette hozzá.

Büszkék vagyunk arra, hogy melletted harcolhattunk. Isten Veled, Kriza Ákos // We are proud to have fought with you. Rest in peace, Ákos Kriza!

Büszkék vagyunk arra, hogy melletted harcolhattunk. Isten Veled, Kriza Ákos // We are proud to have fought with you. Rest in peace, Ákos Kriza!

Posted by Orbán Viktor on Saturday, January 30, 2021

Azt mondta, Kriza Ákos látta, mekkora a feladat, és azt is látta, hogy ami máshol működhet, az itt kevés lesz. Itt a bizalmat csak kemény munkával lehet kiérdemelni, itt olyan ember kell, aki a városnak nemcsak jó gazdája, de menedzsere, orvosa és kezelője is lesz, és ő éppen ilyen volt kilenc éven keresztül – közölte a kormányfő.

Orbán Viktor szerint a politika világában nincs ennél nagyobb siker. Ma Miskolcnak ismét van jövője, és Kriza Ákos munkája nélkül ez nem így lenne – kampányolt a temetésen.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), Miskolc korábbi (2010-2019.) polgármesterének unitárius szertartás szerint tartott búcsúztatásán a miskolci Hunyadi utcai evangélikus templomban 2021. január 30-án.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), Miskolc korábbi (2010-2019.) polgármesterének unitárius szertartás szerint tartott búcsúztatásán a miskolci Hunyadi utcai evangélikus templomban 2021. január 30-án.Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A szertartáson részt vett Kásler Miklós emberi erőforrásokért felelős miniszter, Varga Judit igazságügy-miniszter, Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető elnöke és Kubatov Gábor pártigazgató is.

Kapcsolódó friss hírek

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül

Gázolt az M2-es metró