Meghalt Kriza Ákos, Miskolc volt fideszes polgármestere

Hosszan tartó, küzdelmes betegség után távozott.

Kriza Ákos orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser, 2010–2019 között Miskolc fideszes polgármestere.
Kriza Ákos orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser, 2010–2019 között Miskolc fideszes polgármestere. Fotó: Facebook/Kriza Ákos

Hétfő este 56 éves korában elhunyt Kriza Ákos, Miskolc volt fideszes polgármestere – írta kedd reggel Facebook-oldalán a Rádió M a család tájékoztatása nyomán.

A család közleménye szerint Kriza hosszan tartó, küzdelmes betegség után távozott.

„Kriza Ákosban a nemzeti-konzervatív oldal az egyik meghatározó alakját, politikusát veszítette el, aki nem csak kiváló orvos, intézményvezető és polgármester volt, de hűséges házastárs, két gyermek szerető édesapja, szüleiről gondoskodó gyermek, és igaz testvér is volt. Nyugodj békében! A temetésről a család később ad tájékoztatást!”

– zárul a tájékoztatás.

Jól harcoltál, Barátunk! Mindent köszönünk! Isten Veled // You fought well, my friend! Thank you for everything! May God rest your soul!

Posted by Orbán Viktor on Tuesday, January 19, 2021

A Telex emlékeztet, Kriza Ákos 1997-ben csatlakozott a Fideszhez, 2002-ben a megyei közgyűlés tagja lett. Először 2006-ban indult a polgármesteri címért, 2010-ben ismét megmérettette magát, akkor meg is nyerte a választást. 2019 augusztusában bejelentette, hogy egészségügyi okok miatt már nem újrázik a 2019-es önkormányzati választáson.

Kapcsolódó hírek