Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Karácsony kiosztotta a kormányt: a tragikus halálozási adatokat és a szétlopott „gazdaságmentést” is számonkérné Orbánékon

A főpolgármester szerint a kormánynak be kell számolnia a járvány és a gazdasági válság kezeléséről.

Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt beszél a Bárcsak stadion lehetnék címmel tartott sajtótájékoztatón a VII. kerületi Péterfy Sándor Utcai Kórház- Rendelőintézet és Baleseti Központ előtt 2019. október 9-én.
Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt beszél a Bárcsak stadion lehetnék címmel tartott sajtótájékoztatón a VII. kerületi Péterfy Sándor Utcai Kórház- Rendelőintézet és Baleseti Központ előtt 2019. október 9-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A kormány a veszélyhelyzeti szabályozással teljes egészében magára vállalta a felelősséget a koronavírus-járvány és a gazdasági válság kezeléséért, ebből a felelősségből az elszámolás és beszámolás kötelessége is fakad – írta a főpolgármester szerdán a Facebook-oldalán.

„Több mint 12 ezer elhunyt magyar ember és a gazdasági válság kezelésére szánt közpénzekkel kapcsolatos botrányok sora nem csak hogy indokolja, de elengedhetetlenné teszi, hogy az Országgyűlés elszámoltassa a kormányt”

– írta Karácsony Gergely annak kapcsán, hogy támogatja az ellenzéki pártszövetség által kezdeményezett vizsgálóbizottságok felállítását.

A főpolgármester szerint ideje tisztázni, mit és miért tesz a kormány, illetve az Európai Unió a vakcinabeszerzésekkel kapcsolatban.

Nem kétséges: az oltás a megoldás. Ez azon kevés állítások egyike, amelyben egyetért kormány és ellenzék. Abban is egyet kellene érteni, hiszen tudományosan is megalapozott tény: az oltásokhoz fűződő közbizalom erősítésének alapja a tényszerű, megalapozott, mindenfajta propagandától mentes tájékoztatás – írta Karácsony Gergely, aki szerint ezzel azonban hosszú hónapok óta adós a kormány.

Szerinte tisztázni szükséges azt is, ki és mit tett, vagy nem tett a járvány második hullámára való felkészülésben, miért alakultak ilyen tragikusan a halálozási adatok. Továbbá szerinte azonnali magyarázatot követel, miként fordulhat elő, hogy a gazdaságvédelemre szánt költségvetési források háromnegyede olyan célokra ment el, amelyeknek semmi közük a gazdaság, a munkahelyek, a dolgozók védelméhez.

Sok ezer vállalkozás érzi úgy, hogy a bajban magára hagyta őket a kormány, miközben közpénzek százmilliárdjaiból lett magánvagyon csak az elmúlt hónapokban

– írta Karácsony Gergely.

Karácsony szerint Rogán Antallal van egy oldalon, aki nem tapsol a rogánista, demagóg „lakógyűléséhez”

Karácsony Gergely is megszólalt Magyar Péterről

Karácsony Gergely: a saját kezemmel fogom őket levágni

Kocsis Máté: Csúnya, alaptalan dolgokat állít rólam PszichoPeti

Orbán fura rikoltozással beszélt arról, hogy aggódik unokái jövőjéért

Magyar Péter bejelentette az EP-választási jelöltjeit