Kultúra

Mi történt? Bencsik Andrásék durván beleszálltak az ajnározott Petőfi-filmbe: „minden vonatkozásban rossz lett”

Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Bulvár

Tónika Show: valaki összemontázsolta Vámpír Ági kifakadását Varga Judit arcával

Matolcsy úgy tudja, Magyarország három háborút vívott 2020-ban

De elmaradt a bravúr, nem tudtunk kanyarban előzni.

RövidenRöviden
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke felszólal a jegybank 2017-es üzleti jelentése és beszámolója, valamint az annak elfogadásáról szóló országgyűlési határozati javaslat együttes általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 18-án.
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke felszólal a jegybank 2017-es üzleti jelentése és beszámolója, valamint az annak elfogadásáról szóló országgyűlési határozati javaslat együttes általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 18-án. Fotó: MTI/Soós Lajos

A járvány elleni harc sikeres volt 2020-ban, a gazdasági hadviselés azonban vegyes eredményt hozott – mesélte a Növekedés.hu oldalon hétfőn megjelent legújabb okoskodásában Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, aki szerint az állami beruházások növelésével jobban is teljesíthetett volna a magyar gazdaság.

Hogy a „sikeres harcról” szóltak-e a már több mint 12 ezer halálos áldozatnak is, arra Matolcsy nem tért ki.

Magyarázott ugyanakkor arról, hogy elmaradt a bravúr, nem tudtunk kanyarban előzni a múlt évben. A magyar gazdaság visszaesése a végleges adatok szerint az európai középmezőnyben lesz – írta a jegybank elnöke.

„Magyarország – modern értelemben véve – három háborút vívott 2020-ban. Politikai küzdelem folyik Európa jövőjéért, egészségügyi harcot vívunk a járvány ellen és hadat viselünk a gazdasági visszaeséssel szemben” – mesélte, utóbbi kapcsán megjegyezve: elérhettünk volna jobb teljesítményt, ha képesek lettünk volna ötödével emelni az állami beruházások szintjét, valamint az építőipari és különösen a lakásépítési teljesítményt.

A versenynek azonban nincs vége, sőt a java még hátravan. A kanyar hosszabb és a terep nehezebb, mint elsőre tűnt – magyarázott. Azonban, a tavalyi év „egyik legfontosabb eredménye, hogy sokkal többet tudunk az előzés körülményeiről, mint korábban”.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Matolcsy az Európa-bajnok magyar inflációról: „ma szombat van, holnap vasárnap lesz”

Matolcsy ismét a kormánnyal szájal: „már 2021-ben elindult a negatív gazdaságpolitikai fordulat”

Feljelentik Matolcsy Györgyöt a hétfői őszinteségi rohama után

A csomagküldésre is kiterjesztené a fóliázós törvényt a kormány

Kiszámolta a KSH: 605 100 forint volt az átlagkereset januárban

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter