Megvan a csodafegyver, amivel Orbán becserkészné a fiatalokat a ’22-es választásra

Pedig a krumplival megtömött Fjällräven hátizsákok is jól néztek volna ki.

Megvan a csodafegyver, amivel Orbán becserkészné a fiatalokat a ’22-es választásra
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Legkésőbb 2022. január 1-jétől teljes jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak

– jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken szokásos Kossuth rádiós interjújában.

Orbán szerint ez körülbelül 130-150 milliárd forintba kerül, és (most már, hirtelen a választás előtt egy évvel) fontosnak tartja, hogy a nyugdíjasok után, akiket „13. havi egy heti” nyugdíjjal heccel, „a fiatalok is kapjanak egy komoly lehetőséget”. A miniszterelnök az MTI híre szerint hozzátette, az átlagfizetésekig érdemes megadni a teljes adókedvezményt a fiataloknak.

A műsorban elhangzott a kérdés, hogy miért van az, hogy míg az Egyesült Királyságban már hárommillió főt beoltottak, Magyarországon csak 100 ezret. Orbán erre azt válaszolta, hogy nem is, mert eddig 105 728 embert oltottak be, az oltókapacitás pedig állítása szerint jóval nagyobb, mint amennyi vakcina van.

„Nem azért nem haladunk gyorsabban, mert a magyar egészségügy ne tudna gyorsabban és tömegesebben oltani, hanem azért, mert nincs elég vakcinánk”

– mesélte a kormányfő, akinél Brüsszel tehet mindenről is, majd azzal fricskázta Nagy Katalin propaganda-műsorvezető amúgy sem jelentős teljesítményét, hogy ő inkább „udvariasan zárójelbe tenné” a kérdését.

Kapcsolódó hírek