Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Felmérés: ha a fiatalokon múlna, bukna a Fidesz

A kormány járványügyi válságkezelésétől is inkább csak az idősek olvadtak el.

Orbán Viktor nénikkel.
Orbán Viktor nénikkel. Fotó: Árvai Károly/kormany.hu

Maradt hárommilliós a Fidesz-tábor, támogatói nagyon elégedettek a járványválság kezelésével, a fideszesek mozgósíthatósága az egekben, a fiatalok ugyanakkor kilógnak a sorból, nem kérnek Orbánból – derült ki a Medián által a HVG megbízásából készített felmérésben.

A közvélemény-kutatást szemléző 24.hu azt írja, a Fidesz-szavazók 91 százaléka elégedett a kormány járványügyi válságkezelésével (e kérdésben a teljes népesség 58 százaléka elégedett) – ötfokú skálán négyest vagy ötöst adnának pártjuknak a fideszesek.

Életkor szerint viszont nagy különbségek vannak: a 30 évesnél fiatalabbak csupán 44 százaléka adott hármasnál jobb jegyet a Fidesznek a korona-veszélyhelyzetre. A voksolási szándék tekintetében ennél is nagyobb eltérés mutatkozik:

míg minden más korcsoportban többségben van a Fidesz, ha a 30 év alattiakon múlna, egy most vasárnapi választáson az ellenzék fölényesen nyerne.

A Medián kutatása a Momentum és a DK bázisát is vizsgálta. A két ellenzéki párt táborába tartozók is aktívak, 73, illetve 70 százalékuk számít biztos szavazónak. A többi ellenzéki párt szekértábora környékén 60 százalék a biztos szavazók aránya.