Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Felmérés: a többség szerint nem állt rendelkezésre időben a szükséges védőfelszerelés

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (b2) az Antonov Airlines International Cargo Transporter ukrán légifuvarozó társaság Antonov 124-100M típusú teherszállító repülőgépének fogadásán a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. április 4-én.
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (b2) az Antonov Airlines International Cargo Transporter ukrán légifuvarozó társaság Antonov 124-100M típusú teherszállító repülőgépének fogadásán a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. április 4-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A lakosság mintegy 90 százaléka folyamatosan figyelemmel kíséri a járvány híreit, nagyjából az emberek egyharmada pedig úgy véli, hogy egy-két hónap múlva visszaállhat az élet a normális kerékvágásba – többek között ezeket derítette ki a Závecz Research friss, április 14-19. között végzett telefonos közvélemény-kutatása.

A megkérdezettek 59 százaléka szerint a koronavírus-járvány során nem állt rendelkezésre időben a szükséges védőfelszerelés az orvosok és ápolók számára,

és 69 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a lakosság sem tudott időben megfelelő védőfelszerelést beszerezni.

Az eredmények azt is mutatják, hogy a társadalom négyötöde elismerve az egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját elsősorban az egészségügyi béremelést tarja szükséges, de támogatja az egyszeri bruttó 500 000 forintos juttatást is.

A kutatás szerint a megkérdezettek 58 százaléka támogatja csak a négy évre elosztott „13. havi nyugdíj” visszaépítését, és a válaszadók csak alig több, mint fele ért egyet a nyelvvizsga nélküli diplomaszerzéssel. 80 százalékosnál nagyobb támogatást kapott több olyan javaslat is, amelyeket az ellenzéki pártok fogalmaztak meg, azonban a kormány a megvalósításuktól elzárkózott.

Kiderült még, hogy a válaszadók 85 százaléka tartaná hasznosnak a közfeladatot ellátók béremelését. A családi pótlék összegének növelését a jelen helyzetben 77 százalék tartaná nagyon hasznosnak, míg az azonnali 6,5%-os nyugdíjemelésre a közvélemény-kutatásban részt vevők 74 százaléka mondott igent.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz