Kovács Zoltán tájékoztatta a közvéleményt, hogy eltűnt közel 200 Twitter-követője

Újabb támadás érte a szólásszabadság egyik, ha nem a legfontosabb bástyáját.

Kovács Zoltán tájékoztatta a közvéleményt, hogy eltűnt közel 200 Twitter-követője
Fotó: Facebook/Kovács Zoltán

Ha mindig is érdekelt, hogy mi foglalkoztat leginkább egy politikust hétfő reggel, íme: a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár arról számolt be, hogy

egyik napról a másikra csaknem 200 követőjétől fosztotta meg a Twitter!

Kovács Zoltán a Facebookon azzal hergelt, hogy az elmúlt napokban nagyon sok hír, elemzés és kommentár jelent meg a techóriások legújabb „hobbijáról”, ami – ő úgy tudja – semmi másból nem áll, minthogy felfüggesszék vagy letiltsák a nekik nem tetsző – általában konzervatív, jobboldali! – hangokat.

⚠️ Az elmúlt napokban számtalan hír, elemezés és kommentár jelent meg a tech-óriások legújabb hobbijáról, ami semmi…

Posted by Kovács Zoltán on Sunday, January 10, 2021

A fideszes arra is kitért, hogy tavaly szeptemberben a Twitter minden előzetes értesítés nélkül letiltotta a magyar kormány hivatalos fiókját, éppen abban az időpontban, amikor Soros György „egyik hű szövetségese”, Vera Jourová uniós biztos, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke bemutatta a brüsszeli bizottság jogállamisági jelentését.

Ami persze már akkor is sima uszítás volt Kovács részéről, senki nem akarta a magyar kormány mégoly nélkülözhetetlen Twitter-kommunikációját korlátozni, egyszeri hibaként tűnt el a fiók néhány órára.

Az államtitkár szerint hétfőn „újabb szintet lépett a Twitter”, állítása szerint egyik napról a másikra csaknem 200 követőjétől fosztotta meg, szintén „mindenféle előzetes indok vagy magyarázat nélkül”.

Kovács fejében az természetesen meg sem fordult, hogy a felhasználók maguktól iratkoztak le róla, ahogy az sem – ami még valószínűbb –, hogy kamuprofilokat, botokat, spam-fiókokat távolított el a közösségi oldal, ahogy teszi azt rendszeresen.

Kapcsolódó hírek