Szlávik az oltásról: más életminőséget is jelent

A szakember szerint ahogy telik az idő, egyre többen szeretnék beoltatni magukat.

Szlávik az oltásról: más életminőséget is jelent
Fotó: koronavirus.gov.hu

Az oltás nem csak a betegségtől véd meg, hanem a félelemtől is megvéd, más életminőséget is jelent – mondta Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az M1-en hétfő este.

A vakcina nyújtja a fertőző betegségek ellen a legjobb védelmet, de egyúttal más életminőséget is jelent, és ezt felismerik az emberek. Ahogy telik az idő, egyre többen szeretnék beoltatni magukat – magyarázta a szakember.

Annak kapcsán, hogy napok óta csökken az új koronavírus-fertőzöttek és a betegségben elhunytak száma, a főorvos úgy reagált: továbbra is vigyázzunk, tartsuk be a védelmi intézkedéseket, és várjuk a vakcinát.

A propagandatévé nézőinek arról szerényen hallgatott, hogy a csökkenő fertőzésszám mögött az állhat, hogy csökken a mintavételek száma is:

míg december végén napi 18-26.000 tesztelés történt, addig tegnap már csak 8727, az azt megelőző napon pedig 5960.

Szlávik János arról ugyanakkor beszélt, hogy szerinte a járvány harmadik hullámát még valószínűleg nem az oltás, hanem a szigorú védelmi intézkedések, lezárások fogják megakadályozni – ezzel nagyjából előre is vetítette, hogy hol kell elhelyezni a kormány nagy büszkén előadott vakcina-beszerzési próbálkozásait.

Kapcsolódó hírek