Szijjártó bejelentette, hogy 2021-ben is megvédik a magyar érdekeket

A pandémiától is, de főleg a migránsoktól és a Brüsszeltől.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Augusto Santos Silva portugál külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján Lisszabonban 2020. július 23-án.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Augusto Santos Silva portugál külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján Lisszabonban 2020. július 23-án. Fotó: MTI/KKM/Borsos Mátyás

A kormány 2021-ben is megvédi a magyar érdekeket – mesélte a külgazdasági és külügyminiszter a MTI-nek hétfőn, néhol Orbán Viktor minden sarokban háborút, harcot, lövészárkot vizionáló flúgos retorikáját is felülmúlva.

Szijjártó Péter arról magyarázott, hogy idén is folytatódik a küzdelem a pandémia ellen, ezen harc során pediglen a kormány majd most is megvédi a magyar nemzeti érdekeket, és semmilyen nyomásgyakorlásnak nem fog engedni!

Hogy a túlárazott, szétlopott lélegeztetőgép-beszerzést is vajon egy ilyen kivédetlen nyomásgyakorlásnak köszönhetjük-e, arról a külügyér ezúttal is mélyen hallgatott.

Elmondta azonban, hogy „továbbra is két lábon állunk” az oltóanyag-beszerzés ügyében, „minden egyes sikerrel kecsegtető vakcinafejlesztésnél ott vagyunk, legyen az tőlünk nyugatra vagy keletre”.

„Továbbra is megvédjük magunkat mind a déli határon, mind pedig Brüsszelben az illegális migrációval szemben” – tért rá a lényegre Szijjártó, aki úgy tudja, a világjárvány mellett „egészen biztos” az illegális bevándorlás lesz a másik leglényegesebb kihívás idén (is).

Brüsszel migrációbarát politikája folytatódik, ennek nyomán újabb migrációs nyomásra kell felkészülni – jósolta a fideszes, bárki is mert volna más remélni.

Kapcsolódó hírek