Szijjártó: a magyarok többsége gyerekkora óta orosz vakcinákkal lett beoltva

Úgyhogy a baloldali politikusok csak ne akadályoznák a védekezést!

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal a nemzetközi atomenergiai konferencián Bécsben 2020. február 10-én.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal a nemzetközi atomenergiai konferencián Bécsben 2020. február 10-én. Fotó: MTI/KKM/Borsos Mátyás

A magyar emberek döntő többsége gyerekkora óta orosz vakcinákkal lett beoltva, hiszen „minden oltóanyagunk onnan származott”

– magyarázta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a közösségi oldalán annak kapcsán, hogy nem mindenki rajong egyöntetűen Orbán Viktor mintaállamának vakcinájáért.

Szijjártó Péter azt mondta: Magyarország különböző fertőző betegségek elleni, nemzetközi viszonylatban is kimagasló átoltottsága legnagyobb részben orosz oltóanyagoknak köszönhető.

A kormány feladata annak biztosítása, hogy ha a világ bármely pontján biztonságos vakcinát fejlesztenek ki, akkor az…

Posted by Szijjártó Péter on Tuesday, December 29, 2020

A miniszter rögzítette: a kormány feladata annak biztosítása, hogy ha a világ bármely pontján biztonságos vakcinát fejlesztenek ki, akkor az minél gyorsabban a magyar emberek rendelkezésére álljon. Ennek jegyében állapodtak meg az orosz egészségügyi miniszterrel arról, hogy magyar orvosok és járványügyi szakemberek a helyszínen tanulmányozhatták az orosz vakcina fejlesztésének és gyártásának folyamatát.

Az orosz laboratóriumok meglátogatását követően a küldöttség tagjai a legmodernebb technológiai színvonalról és a legmagasabb szintű szakmai hozzáértésről számoltak be – mesélte Szijjártó Péter.

A miniszter rendkívül felelőtlen dolognak nevezte, hogy

„baloldali politikusok kétségbe vonják a magyar orvosok és járványügyi szakemberek szakmai álláspontját, politikai kérdést akarnak csinálni az Oroszországban gyártott oltóanyagok ügyéből”.

„Jobb lenne, ha a baloldali politikusok nem rombolnák a magyar egészségügyi szakemberekbe vetett bizalmat, nem akadályoznák a védekezést és nem csinálnának politikai kérdést az oltásból (is)” – hergelt sokadjára az ellenzékre mutogatással a külügyminiszter.

Kapcsolódó hírek