Februárban érkezik az első egy heti „13. havi nyugdíj”

Novák Katalin szerint a kormány nagyon meg akarja őrizni a nyugdíjak vásárlóértékét.

Februárban érkezik az első egy heti „13. havi nyugdíj”
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Megkezdi a kormány a 13. havi nyugdíj fokozatos visszaépítését: 2021 februárjában plusz egyheti, 2022-ben további egyheti, 2023-ban ismét további egyheti, 2024-ben pedig már plusz egy teljes havi nyugdíjat kapnak majd a nyugdíjban és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombaton a Facebook-oldalán.

A pitiáner alamizsnáztatás 2,5 millió embert érint Magyarországon, de legalább négy évig lehet ismételgetni, hogy „13. havi nyugdíj visszaépítés”.

✔ Garantáltan visszaépítjük a 13. havi nyugdíjat! Megjelent erről a rendelet. Részletek a videóban.

Posted by Novák Katalin on Saturday, January 2, 2021

A nyugdíjasok megszokták, hogy nehezebb időkben a baloldali kormányok rajtuk spóroltak, így szüntették meg a 13. havi nyugdíjat és vezették be a nyugdíjprémiumot, amelyet „ők soha nem tudnak fizetni a nyugdíjasoknak” – cinikuskodott Novák Katalin.

Azt is mesélte, a kormány vállalása, hogy megőrizze a nyugdíj vásárlóértékét, ezért mindig a tervezett infláció mértékével megfelelően emeli a nyugdíjakat. Idén január 1-jével 3 százalékkal emelkedik a nyugdíj, később pedig korrigálják azt, ha a tényleges infláció meghaladja a tervezettet – tudatta.

Kapcsolódó hírek