Újabb földrengések rázták meg Horvátországot, Magyarországon is érezni lehetett őket

Szerda kora reggel is rengett a föld Horvátországban, az első 6:15-kor pattant ki, és a Richter-skála szerint 4,9-es erősségű volt, a következő, 4,8-as 6:26-kor, a harmadik, ami 3,9-es erősségű volt, 6:29-kor keletkezett – írja a 168 Óra a horvát 24sata.hr nyomán.

Az első földrengés epicentruma Siska és Petrinja közelében volt. A lapot baranyai olvasók arról tájékoztatták, hogy a szerdai rengéseket is érezni lehetett feléjük.

Az ELKH CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium közleményében is az áll, hogy az első két rengést a Dél-Dunántúlon is érezni lehetett, főként a magasabb épületekben.

December 30-án reggel, 6:15-kor és 6:26-kor két erős, 5,1-es és 4,9-es magnitúdójú utórengés követte a tegnapi, 6,3-as…

Posted by ELKH CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium on Wednesday, December 30, 2020

A horvát szeizmológiai szolgálat szerint a rengések erőssége 4,7-es, 4,8-as illetve 3,9-es volt, epicentruma 18 kilométerre volt Sziszektől (Sisak) és 37 kilométerre Zágrábtól, fészke pedig 10 kilométeres mélységben. A földmozgást egész Közép-Horvátországban érzékelte a lakosság – írta az MTI.

A 168 Óra az Index.hr nyomán azt írja, délelőtt 9 óra 21 perckor is megmozdult a föld Horvátországban, annak 4,1-es volt az erőssége.

Amint arról korábban hírt adtunk, kedden egy 6,3-as magnitúdójú földrengés rázta meg Horvátországot, a rengést Magyarországon is többfelé érezni lehetett. Epicentruma Zágrábtól 46 kilométerre, a közép-horvátországi Petrinja közelében volt, ahol több épület is összedőlt, a katasztrófának több halálos áldozata van.

Kapcsolódó hírek