Kamuzhatott Orbán Viktor, a kormányzati koronaoldal buktatta le

Hetek óta azt meséli, megvan az oltási terv, erre a hivatalos tájékoztató közölte, még csak most készül.

Orbán Viktor Chisinauban 2020. március 12-én.
Orbán Viktor Chisinauban 2020. március 12-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor november óta többször is elmondta, hogy már készen áll ám a tömeges oltási terv, ehhez képest a kormányzati koronavírus-információs oldal most egy érdeklődő kérdésére arról tájékoztatott: még csak készül a terv, amihez türelmet és megértést kérnek.

A 444.hu emlékeztet, eddig nagyjából 80 ezer adag érkezett Magyarországra a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinájából, amit az egészségügyi dolgozók kapnak meg. Utána viszont nem teljesen világos, hogy kik következnek majd: szó volt már a legsúlyosabb állapotban levőkről, de szociális és rendvédelmi dolgozókról is. Egy biztos, szemben más országok vezetőivel, a miniszterelnök és a „133 bátor kormánypárti” nem tülekedik a vakcináért.

„Nyilvános oltási terv híján fogalmunk sincs, hol, kik, mikor, milyen sorrendben fogják végezni az oltást, ha nagy mennyiségű vakcina érkezik az országba”

– veti fel a 444, szerencsére azonban Orbán Viktor először október 30-án, majd november 27-én is arról mesélt, hogy készen van már a tömeges oltás terve.

Csakhogy a lap egyik olvasója biztos, ami biztos megkérdezte a hivatalos koronavírus-oldalon található email címen is, hogy milyen menetrend szerint oltják majd a 65 év feletti nyugdíjasokat, ha az elsőbbséget élvező csoportok már megkapták a vakcinát.

Onnan azonban az a válasz érkezett, hogy „a Nemzeti Népegészségügyi Központ már dolgozik az oltási terv kialakításán, ennek megjelenéséig szíves türelmét és megértését kérjük”. Vagyis az oltási terv még nem készült el, pedig Orbán Viktor hetek óta az ellenkezőjét állítja – összegez a 444 –, felemlegetve még, hogy a kormányfő korábban arról is hadovált:

egy hétvége alatt egy országot be tudnának oltani, ehhez képest szombattól szerdáig mindössze 2500 egészségügyi dolgozó jutott vakcinához, ami a lehetséges létszám fele.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keres a Röviden!

Kapcsolódó hírek