Elárulták, Orbán mikor oltatja be magát koronavírus ellen

Európa „legbátrabb” miniszterelnöke most már nem olyan bátor.

Orbán Viktor miniszterelnök videókonferencián egyeztet a visegrádi partnerekkel (V4) és az Európai Tanács tagjaival a koronavírus-járvány kezeléséről a Karmelita kolostorban 2020. október 29-én.
Orbán Viktor miniszterelnök videókonferencián egyeztet a visegrádi partnerekkel (V4) és az Európai Tanács tagjaival a koronavírus-járvány kezeléséről a Karmelita kolostorban 2020. október 29-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

„Orbán Viktor akkor oltatja be magát, amikor sorra kerül”

– válaszolta a Blikk megkeresésére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A miniszterelnök korábban influenza ellen kapott oltást, melyet a Facebook-oldalán meg is mutatott híveinek.

A Blikk most kereste Áder János köztársasági elnök sajtóirodáját is, de onnan nem érkezett válasz a vakcinázást firtató kérdésre. A lap korábban Kásler Miklósnál is érdeklődött a témában. Az emberierőforrás-miniszter azt mondta, mivel nem az intenzív osztályon dolgozik, akkor kapja meg az oltás, ha az ő csoportja sorra kerül.

A Blikk a Fidesz frakciójának is kérdést küldött a témában, ahonnan az alábbi választ kapta: „A Fidesz-frakció tagjait nem illeti meg semmilyen különleges bánásmód, és nem terveztük a képviselők külön oltását. A legfontosabb, hogy először a védekezésben részt vevők és a krónikus betegek kapják meg a vakcinát, azután mindenki más. A politikusoknak a sor végén kell állniuk.”

Érdekes mindenesetre, hogy más országokban a méltóságosokat az elsők között oltják be, hogy azzal is demonstrálják a vakcina megbízhatóságát.

Magyarországon Orbán Viktor és „133 bátor embere” úgy tűnik, csak akkor bátor, ha gombokat kell nyomkodni a Parlamentben.

Kapcsolódó hírek