Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Kövér: már nem demokratikus küzdelemről és tisztességes választásokról van szó, hanem háborúról

A házelnök már előre választási csalást lát 2022-ben, ami mögött szerinte majd Brüsszelt és az USA-t kell keresni.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a kereszténydemokrácia 75 éves magyarországi fennállását ünneplő tanácskozáson az Országházban 2019. október 31-én.
Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a kereszténydemokrácia 75 éves magyarországi fennállását ünneplő tanácskozáson az Országházban 2019. október 31-én. Fotó: MTI/Soós Lajos

„Arra kell felkészülni, (…) hogy úgy Brüsszelből, mint a tengerentúlról óriási erők fognak megmozdulni a következő másfél évben, hogy a magyar választások eredményét kívülről, illegitim módon manipulálva a nekik megfelelő irányba vigyék”

– vizionálta Kövér László házelnök Bayer Zsolt vendégeként vasárnap a Hír TV Bayer Show című műsorában.

Kövér azonban itt még nem állt le, mint fogalmazott:

„Ez egy háború, nehogy valaki félreértse, itt már nem demokratikus küzdelemről van szó és nem tisztességes választásokról, és nem abban az értelemben, ahogy ők azt kétségbe vonták, hanem abban az értelemben, ahogy azt Amerikában lehetett látni, ha ott megtörténhetett mindaz, ami megtörtént és azt hagyjuk, hogy erre az ilyen-olyan bíróságok milyen választ adtak, mert attól a tények azok tények, a jog pedig egy másik dimenziója az életünknek, ha azt látjuk, hogy ott lehetséges volt, akkor ne legyenek illúzióink, hogy ez itt is lehetséges lesz. Mindent, a szó szoros értelmében mindent meg még azon túl is, amit el tudunk képzelni el fognak követni annak érdekében, hogy ezt a kormányt megbuktassák.”

Az adásban szóba kerültek azok a közvélemény-kutatások is, melyek szerint az egyesült ellenzék egy orrhosszal verné most a Fideszt. Kövér erre azt mondta, választásokat kell nyerni, nem közvélemény-kutatásokat. Hozzátette, nekik is vannak számaik, azok mást mutatnak, de megjegyezte, nem lesz egyszerű a 2022-es választás és az odáig vezető út.